Şufa hakkı süresi!
Şufa hakkı süresi ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Hisseli bir taşınmaza sahip paydaşlardan birinin payını başkasına satması sonucu diğer paydaşlara tanınan hakka şufa hakkı denir.

Şufa hakkı süresi detayları şu şekilde; Taşınmazın hissedarları satış noter ile bildirilmediyse şufa haklarını 2 yıl içinde kullanabilirler. Eğer üçüncü kişi hisseli tapuyu aldıktan sonra diğer hissedarlara payı aldığını noter yoluyla bildirirse bu hak 2 yıldan 3 aya düşer. 

Medeni Kanuna göre hisseli bir tapuya sahip kişinin kendi payını üçüncü bir kişiye satması sonucu diğer paydaşlara tanınan önalım hakkına şufa hakkı denir. Şufa hakkı diğer hissedarların hisseli tapuyu alan üçüncü kişiye tapuda gösterilen satış bedelini vererek tapusunu almasıdır. Yani hisseli bir taşınmazı alan kişi mülkün diğer sahipleri şufa haklarını kullanarak tapuda gösterilen satış bedelini alıcıya ödeyerek payını geri alma hakkına sahiptir.

Şufa hakkını sadece hisse sahipleri kullanabilir ve şufa hakkını kullanmak isteyen hissedarların dava açması gerekmektedir. Şufa hakkı yalnızca hisse sahipleri tarafından fiili olarak bölümlendirilmesi yapılmamış taşınmazlar için kullanmaktadır. Bir hissedarın taşınmazın neresini kullandığı sözleşmeyle ya da fiili olarak hissedarlar arasında belirlenmesi halinde, bölümlenmiş hissenin satışında şufa hakkı kullanılmaz.

Şufa hakkı süresi ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181