Tapu'da yanlış beyana 2 ceza birden geliyor!
Maliye, tapuda düşük konut bedeli gösteren ve konut kredisinde düşük ekspertiz tespiti yaptıranlara ceza kesiyor. Tapuda eksik konut bedeli ödeyenler, aradaki farkın yanısıra tapu harcının 4’te 1’i kadar ceza ödüyor.

Maliye’nin yenilenen bilgi-işlem sistemiyle, tapu harcını gerçek bedel üzerinden ödemeyenler, anında sisteme düşüyor. Bir tür alarm sistemiyle harekete geçen yetkililer, anında işlem başlatıyor. emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin tespiti halinde, aradaki fark üzerinden hesaplanan harç hem gayrimenkulü devredenden, hem de devir alandan tahsil ediliyor. Ayrıca, tapu harcı için, devreden ve devralan için ayrı ayrı harcın yüzde 25’i oranında vergi cezası kesiliyor.

Milliyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181