Tapu dolandırıcılarına karşı yazılabilecek dilekçe örneği!
Büyük şehirlerde artan dolandırıcılık olaylarına sahte vekaletle tapu işlemi yapma da eklendi. Adres olarak genellikle yaşlı vatandaşları seçen dolandırıcılar son işlerinden Ankaralı bir vatandaşın canı yaktı.

Mamak semtinde değeri 2-3 milyon lira eden bir araziyi sahte vekaletle başka bir şahısa satan zanlılar önce sırra kadem bassa da yakayı ele verdi. Uzmanlar, kimsenin ucuza satılan mülke itibar etmemesini önerirken, ''Milyonluk bir mülke yarı yarıya bir fiyat teklif ediliyorsa mutlaka araştırma yapılmasında yarar var'' diyor.

Tapu dairesine verilecek bir dilekçe ile mülk sahiplerinin kendilerini koruma altına alabileceğini belirten uzmanlar, Dilekçe, kişinin mülkü hangi tapu dairesine kayıtlıysa oraya verilir.

Dilekçede şu ifadelerin yer alması gerekiyor:

'Bizzat kendim tapu dairesine gelmeden, adıma hiç kimse vekaletle işlem yapamaz. İşbu dilekçemin gayrimenkulümün bulunduğu haneye konulmasını rica ederim'

Tapu Dairesi dilekçeyi alır ve dosyaya koyar. Bu sayede kimse sizin adınıza işlem yapamaz. En sağlam yöntem budur. Vatandasın dilekçe hakkı vardır ve bu haktan yararlanmalıdır. Gayrimenkulü garantiye almanın tek yolu budur." 

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181