Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi tapuya şerh!
Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi tapuya şerh ile ilgili detayları sizler için araştırdık. İleri bir tarihte yapılacak olan kesin satışı belirten ön sözleşmeye taşınmaz satış vaadi sözleşmesi denir.

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi tapuya şerh edilebilmektedir. Gayrimenkulün başka bir kişiye satışını önlemek için taşınmazın üzerine şerh koyulması gerekmektedir. Bu şerhi satıcı ya da alıcı koydurulabilir. Koyulan şerh ile taşınmaz 3. kişiye satılsa bile taşınmaz satış vaadi sözleşmesi yapan alacaklı alacağını taşınmazı devralan üçüncü kişiden talep etme hakkına sahiptir.

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesine konu olan şerh 5 yıl geçerlidir ve bu süre içerisinde satış işlemi yapıldığı taktirde şerh tapu müdürlüğü tarafından kaldırılır. Fakat 5 yıl içerisinde şatış işlemi yapılmamış ise şerh ortadan kalkar.
Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi iki taraflı borç doğuran bir sözleşme türüdür. Satış vaadi sözleşmelerinde vadeden kişi belli bir taşınmazı satmayı, vadedilen de bu taşınmazı satın almayı borçlanmaktadır. Resmi bir belge niteliği taşıyan bu sözleşme ileri bir tarihte yapılacak olan satışın ön sözleşmesi yapılmış olur. 

Noter aracılığı ile yapılan taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için bazı koşulların sağlanması gerekmektedir. Sözleşmenin geçerli olabilmesi için hem satıcının hem de alıcının noter önünde iradesini beyan etmesi gerekmektedir. Tapusuz taşınmazlar için satış vaadi sözleşmesi yapılamaz. Yani satış vaadi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için bir diğer kriter taşınmazın tapulu olmasıdır. Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi geçerliliği için sözleşmede satış bedelinin belirtilmesi ve taşınmazın mahkeme tarafından yapılacak inceleme sonucu belirli ve belirlenebilir olması gerekir.

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi tapuya şerh ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181