Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı!
5 Haziran 2018 tarihinde Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alan yeni emlak yasası 2018 ile birçok değişiklik yapıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni yönetmelik maddeleri arasında gayrimenkul satışı sırasında emlak komisyonu hizmet bedelinin yüzde 4'ü geçmeyeceği gibi önemli noktalar yer alıyor.

Daha önce taşınmaz satışı sırasında satıcı ve alıcı tarafından ayrı ayrı yüzde 3 komisyon ödenirken yeni yönetmelik ile birlikte bu oran yüzde 2'ye düşürüldü. Alım satım işlemlerinde hizmet bedeli oranı, alım satıma aracılık sözleşmesinde yer alan satış bedelinin KDV hariç yüzde 4'ünden fazla olmayacak.

Yeni düzenleme ile emlak ofilerine de bazı şartlar getirildi. Bu şartlar arasında ofislerin Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğine göre belirlenen bağımsız bölüm niteliğinde ve net alanının en az otuz metrekare olması gibi noktalar yer alıyor. Ofis içinde idari büro ve kabul yeri ile dosyalama işleminin fiziksel olarak yapılması durumunda arşiv bölümü bulunması şartı da aranacak.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181