Ticari konut tapusu nedir?
Gayrimenkul sahibi olurken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri tapu tipi olmalıdır. Gayrimenkulun kullanım amacını belirten tapu tipi, tapu üzerinde belirtilmesi zorunlu alanlardandır. Mesken olarak kullanılacak bir gayrimenkulun tapusu üzerinde ticari ifadesi yer alıyorsa yada tam tersi durum söz konusu ise tapu tiplerinin değiştirilmesi gerekmektedir ki bu işlem gayrimenkulun bağlı olduğu belediye de yapılabilmektedir.

Peki alacağınız gayrimenkulun tapusunda ticari konut yazıyorsa bu ne demektir?
Ticari konut tapusu olan bir gayrimenkul konut iken ofis, dükkan, depo vb ticari amaçlarla da kullanılabilmektedir. Mesken tapusuna sahip bir gayrimenkul sonradan da ticari konut tapusu almış olabilir. Ticari konut tapusu almış bir gayrimenkul alınması gereken kat maliklerinin onayını almış demektir.

Gayrimenkul alırken tapuda dikkat edilmesi gereken diğer hususlar nelerdir?
Gayrimenkul sahibi olurken dikkat edilmesi gereken en önemli husus alınacak konutun kat irtifakı ve kat mülkiyetinin olmasıdır. Alacağınız konutun kat irtifakı yok ise bankalar kredilendirme yapmamaktadır.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181