Toplu konut nedir?
Toplu konut nedir sorusuna kısaca cevap verecek olursak; Birden fazla konutun bir arada bulunduğu yerleşim alanları diyebiliriz.

Toplu konut nedir?
Toplu konut, bir bölgede bulunan barınma ihtiyacını karşılamak adına inşa edilen birden fazla konuta denilmektedir. Bu toplu konutların inşa edildiği bölgelere ise toplu konut bölgesi denir. 

Toplu konut bölgelerinin oluşturulabilmesi için Toplu Konut Bölgesi Uygunluk Belgesi'nin alınması gerekir. Bu belgelerde TOKİ, Valilik ve Belediye onayının olması gerekmektedir. Bir alanın toplu konut bölgesi olarak kabul edilmesi için en az 400 konut yer almalıdır. 1984 yılında 2985 Sayılı Kanunda kabul edilen toplu konut kanunu kapsamında devlet tarafından yapılacak destekler, usul ve esaslar yer almaktadır.

Genellikle devlet tarafından yapılan yatırımlar sonucunda oluşan toplu konut alanında Türkiye'de en çok toplu konut üretimi yapan kuruluş TOKİ olarak karşımıza çıkmaktadır. Uygun kredi imkanı ile satılan toplu konutlar için TOKİ ihaleler gerçekleştiriyor. Bu ihaleler sonucunda TOKİ tarafından inşa edilen toplu konutlar genellikle orta ve alt gelir grubuna hitap etmektedir.

Kredi desteğinin verildiği toplu konutlar gelir grubu alt ve orta olan kişilerin ev sahibi olması için inşa edilmektedir. Bulunduğu bölgenin sosyo-kültürel yapısını kalkındırmak için hayata geçirilen toplu konutların TOKİ tarafından kuralı ve kurasız olarak satışları yapılmaktadır.

Toplu konut nedir sorusunun cevabını sizler için derledik. TOKİ faizsiz konut kredisi nedir sorusunun cevabı için tıklayınız.
TOKİ açık satış nedir sorusunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181