Trampa için tapuda hangi belgeler istenir?
Parasız değişim anlamına gelen Trampa işlemi sırasında taraflardan bazı belgeler talep edilir. Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından düzenlenen trampa işlemleri için birim sizden bir takım belgeler ister. Peki trampa için tapuda hangi belgeler istenir? 

Trampa için tapuda hangi belgeler istenir?
Trampa işlemi yapılırken Tapu Sicil Müdürlüğü‘nden istenen belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz;
-Tarafların veya yasal vekaletlerinin pasaport, nüfus cüzdanı ve avukat kimlik belgeleri.
-Eğer trampa yapacak kişiler gerçek kişi ise T.C. numaraları ile işlem yapabiliyorlar ancak tüzel kişiler vergi numarasını beyan etmek durumda kalıyorlar.
-Trampa işlemi yapılacak mülkün tapu senedi .
-Trampa yapan bireylerin son 6 ayda çekilmiş iki adet vesikalık fotoğrafları.
-Eğer bir gayrimenkulün trampa işlemi yapılıyor ise gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeden emlak değerini gösteren belge.

Trampa sırasında para kullanılabilir mi?
Sözleşme zorunluluğu bulunan trampada malların karşılıklı olarak birbiri ile aynı değere sahip olması gerekmez. Aradaki açık para ile kapatılabilir. Ancak trampa işlemi sırasında para peşin olarak ödenmedi ise kanuni olarak ipotek kurma hakkı bulunuyor.

Ayrıca iki farklı şehirdeki gayrimenkullerin trampasını da yapmak mümkün. Mülklerin herhangi birinin bağlı bulunduğu belediyede işlem yapılabilir. 

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181