Sizlerinde bildiği gibi ev sahibi olmak bir çok vatandaşın hayatı boyunca arzu ettiği bir durumdur. Genç ve gelişmekte olan bir toplum olmamız nedeniyle de bu istek ve talep her geçen gün büyüyerek devam ediyor. 

Söz konusu ev almak olunca araştırma ve düşünme süreçleri de oldukça zorlaşıyor. Bunun için birçok kaynağa başvuruluyor, projeler geziliyor, fiyatlar alınıyor ve nihayetinde karşılaştırmalar yapılıp alınacak eve karar veriliyor.

Peki karar verme süreci bu kadar kolay mı oluyor ? Hemen yanıtlayayım; kesinlikle kolay olmuyor.

Karar verme süreci her konut alıcısının o günkü şartları ve beklentilerine göre değişkenlik gösterebiliyor. Kimisi için yıllardır yaşadığı bölgeye yakınlık önemli iken kimisi içinde gelişmekte olan bir bölge olması tercih sebebi olabiliyor. Bu durumda genel kabul gören kriterlerin dışında kalan sebepleri ayrı tutmakta yarar var.

Genel kabul gören kriterler nelerdir diye soracak olursanız, birkaç maddede şöyle özetlemek mümkün; ulaşımı kolay, kullanışlı bir kat planına sahip, insan odaklı tasarlanmış, açık ve kapalı otoparkı olan ve doğru lokasyonda kurgulanmış projeler diyebilirim. Bu listeye biraz daha eklemeler yapmak mümkün ancak genel hatları itibariyle bu özellikleri taşıyan projeleri tercih etmekte fayda var.

Lafı çok uzatmadan yazımın ana fikrine geçmek istiyorum; geçtiğimiz günlerde bir izleyicimiz ev almak için karar aşamasında olduğunu ve bu konuda bana fikrimi sormak istediğini dile getiren bir mesaj gönderdi.Yaklaşık üç aydır ev almak için araştırma yaptığını söyleyen izleyicimiz artık karar aşamasında olduğunu ve iki proje arasında seçim yapmakta zorlandığını söyledi.

Eşi ile birlikte birçok proje gezdiklerini ancak en çok beğendikleri projenin hem eşinin ve hem de kendisinin işine ters bir lokasyonda olduğunu söyleyen izleyicimiz diğer bir projenin ise işlerine yakın olduğunu ancak diğer proje kadar kendilerini etkilemediğini ifade etmiş...

Peki bu durumda ne yapmalı ? 

Aslına bakarsanız bu sorunun yanıtı çok net !
Eğer bir yaşam alanı almayı düşünüyorsanız, herşeyden önce orada mutlu olmalısınız

Profesyonel bir yönetici olarak çalışan bu çift, belki bir süre sonra farklı bir işte ya da farklı bir işyerinde çalışmaya başlayabilirler. Ancak satın alınan ev genellikle orta ve uzun vadede kolay kolay değiştirilmez. Bu yüzden çok sıradışı nedenler olmadıkça mutlu olduğunuz bir evi almak en mantıklı karar olacaktır.

Unutmayın, eğer yatırım amacıyla konut almıyorsanız, size kendinizi iyi hissetirecek bir projeden ev sahibi olmanızın değeri hiçbir şey ile ölçülemez...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181