Yapı kullanma izin belgesi alınmazsa ne olur?
Tamamlanan yapılar için alınması gereken yapı kullanma izin belgesi alınmazsa ne olur sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Yapı kullanma izin belgesi, tamamlanan yapıların tüm bağımsız bölümleri için ve bu bağımsız bölümlerin amacına uygun olup olmadığını göstermek için verilen rapora denir. Yapı kullanma izin belgesi almak için ilgili yapı tamamlandıktan sonra proje onayını veren belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimine, yapının bitmiş olduğu dilekçe yoluyla bildirilir.

Yapı kullanma izin belgesi alınmazsa ne olur sorusunun cevabı şu şekilde;
3194 sayılı İmar Kanunu’nun 30.maddesine göre verilen yapı kullanma izin belgesi olmayan daire veyahut diğer bağımsız bölümlerin kullanımına ve oturumuna izin verilmiyor. Bu sebepten dolayı tamamlanan yapılar için yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor.

Yapı kullanma izin belgesi alınmaması durumunda bazı yaptırımlar uygulanıyor. Yapı kullanım izin belgesi alınmadığı taktirde kullanılan tarife şantiye tarifesinden, elektrik ise en yüksek tarifenden yansıtılıyor. Ayrıca yapı kullanma belgesi olmayan evler için bankalar konut kredisi de vermeye biliyor. 

Yapı kullanma izin belgesi alınmazsa ne olur sorusunun cevabını sizler için derledik. Yapı kullanma izni alınmazsa ne olur ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sizler için araştırdık.
Yapı kullanma izin belgesini kim alır? Tıklayınız.
Yapı kullanma izin belgesi ne zaman alınır? Tıklayınız.
Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır? Tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181