Yapı kullanma izin belgesi harcı nereye ödenir?
Yapı kullanma izin belgesi harcı nereye ödenir sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Yapı kullanma belgesi yani iskan binanın kurallara uygun olarak inşaatının tamamlandığını ve kullanıma uygun olduğunu gösteren belgeye denir.

İskan yani oturma izin belgesi alınmadan binanın inşaatı resmi olarak bitmiş sayılmaz. Yapı kullanma izin belgesi harcı nereye ödenir sorusunun cevabı şu şekilde; Yapı kullanma izin belgesi için başvurular taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. İskan harcı da başvuru yapıldığı sırada ödeniyor. Yani oturma izni harcı nereye yatırılır sorunun cevabı belediyelere yatırılır olacak.

İskan başvurusu için gerekli belgeler şu şekilde;
Başvuru dilekçesi
Temel vizesi
Kanal Bağlantı Vizesi
Vergi İlişik Kesme Belgesi
Ön ve arka cephenin 13x18 ebadında ikişer fotoğrafı,
Isı Yalıtım Vizesi
Toprak(Hafriyat) Vizesi 
150 metrekarenin üzerinde işyeri bulunan yapılar için harç

Yapı kullanma izin belgesi harcı nereye ödenir sorusunun cevabını sizler için derledik. İskan harcı 2018 bedelleri için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181