Yapı ruhsatı nereden alınır?
Yapı ruhsatı nereden alınır sorusunun detaylarını sizler için araştırdık. İnşaata başlanırken alınan yapı ruhsatı, inşa edilecek tüm yapılar için zorunlu bir belgedir.

Yapı ruhsatı nereden alınır?
Ruhsat olmadan inşaata başlanamayacağı için gerekli belgeler tamamlandıktan sonra kurum veya kişilerin tapulu arsa ve arazileri üzerinde yapımına başlayacakları inşaat için müracaat işlemleri yapılmalıdır. Ruhsatsız başlanan inşaatlara yıkım ve durdurma kararı verilebileceği için inşaat ruhsatı almadan binanın yapımına başlanmamalıdır. İnşaat ruhsatı almak için arsanın bulunduğu bölgedeki belediyeye müracaat edilmesi gerekmektedir. Eğer arsa belediye kapsamında değil ise inşaat ruhsatını valilik vermektedir.

Gerekli belgeler tamamlandıktan sonra inşaat ruhsatı için başvuru belediyeye kolaylıkla yapılabilmektedir. Fakat ruhsat alındığı tarihten itibaren 2 yıl içerisinde inşaat başlamamışsa veya ruhsat alma tarihinden itibaren 5 sene içerisinde inşaat tamamlanmamış ise  inşaatın durdurulması veya yıkılması yönünde karar verilebilmektedir. Bunun için 2 içerisinde başlamayan ya da 5 yıl içinde bitmeyen inşaatlar için belediyeye tekrar başvurarak ruhsat yenilemesi yapılması gerekmektedir. Ayrıca yapılarda değişiklik yapılması da ruhsatın yenilenmesini gerektirir.

Yapı ruhsatı nereden alınır sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181