Yeni alınan evin emlak beyannamesi ne zaman verilir 2019!
Yeni yıla girilmesinin ardından merak edilen yeni alınan evin emlak beyannamesi ne zaman verilir 2019 sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Yeni alınan evin emlak beyannamesi ne zaman verilir 2019 sorusunun cevabı şu şekilde;
Yeni ev alınca emlak beyannamesi dairenin alındığı yıl içinde ödenmelidir. Bu kapsamda emlak vergisi beyanname verme süresi 2019 yılında 31 Aralık 2019 tarihine kadar verilebiliyor. Yani en geç gayrimenkulün alındığı yılın sonuna kadar yapılması gerekiyor.

Emlak beyannamesi nedir sorusuna yapıt verecek olursak; bir gayrimenkulün kime ait olduğunun ispatlanması diyebiliriz. Gayrimenkulün kime ait olduğunun ispatlanması için belediyelere bir takım evraklarla başvurulması gerekiyor. Emlak beyannamesi e devlet üzerinden de yapılabiliyor. E devlet sistemi üzerinde Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne ait bölümden tapu taşınmaz beyanı yapılıyor.

Beyanı yapılan tapu kütüğünün adına tescilli emlak için devlet kurumlarına her yıl belirlenen tutarın yatırılması işlemine emlak vergisi deniliyor. Beyan edilmeyen ya da eksik beyan edilen gayrimenkuller için bir takım cezalar uygulanır.

Yeni alınan evin emlak beyannamesi ne zaman verilir 2019 sorusunun detaylarını sizler için derledik. Emlak vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Emlak beyanı örneği için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181