Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?
Kiracılar tarafından merak edilen yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi sorusunun detayları şu şekilde;
Kiracısı olan bir evin satışı yapıldığı zaman yeni ev sahibi evi aldığı gibi kiracıyı evden çıkarma gibi bir hakka sahip değildir. Kiracılı bir ev alındığı taktirde kiracı ve eski ev sahibi arasında yapılmış olan kira kontratı da kabul edilmiş olur. Bu kapsamda yeni ev sahibinin kiracıyı çıkarması için yasal yollara başvurması gerekmektedir.

Yeni ev sahibi kiracıyı nasıl çıkarabilir ?
Eğer kira kontratında ev satıldığı taktirde evi boşaltmaya yönelik bir madde bulunmuyor ise yeni ev sahibi kiracıyı evi alır almaz çıkaramamaktadır. Fakat yeni ev sahibi kiracı ile noter huzurunda bir taahhütname imzalayarak evi kısa bir sürede boşaltması adına anlaşmaya varabilir. Ancak kiracı evi kısa sürede boşaltmak için anlaşama yapmaya yanaşmıyor ise bu süreçten sonra yasal yollara başvurulması gerekmektedir.

Yeni ev sahibi kiracıyı evden çıkarmak istiyor ise evi aldıktan sonra en geç 1 ay içinde kiracının evi 6 ay içerisinde boşaltması için bir taahhütname göndermesi gerekmektedir. Bu şekilde ev yasal yollarla 7 aylık süre çerçevesinde boşaltılır. Fakat evi aldıktan sonraki 1 aylık süreç içerisinde kiracıya evi boşaltması adına ihtarname gönderilmediği taktirde yeni ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma hakkı bulunmaz. 

Kiracıyı evden çıkarma şartları şu şekilde;
- Aynı yıl içerisinde kiracı kirasını 2 kez ödemezse ihtarname çekilerek tahliye davası açmak mümkündür.
- Konutta ikamet eden kiracının ya da eşinin aynı belediye sınırları içerisinde kendine ait bir konutu varsa ihtarnameye gerek duyulmadan tahliye davası açılır.
- Ev sahibinin eşinin, çocuğunun, torununun veyahut bakmakla hükümlü olduğu kişinin konuta ihtiyacı varsa tahliye davası açılarak ev boşaltılabilir.
-  Kiracının ölmesi durumunda aynı evi paylaşan kişinin ya da ölen kişinin ortaklarının kiracının ödemediği borçlar dan sorumlu olmadıklarını söyledikleri taktirde kira sözleşmesi sonlandırılır ve tahliye işlemi gerçekleştirilir.  

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kiracının tahliyesi nasıl yapılır sorusunun detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181