Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık kimdir?
Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı 2019 seçimleri ile Halil Posbıyık oldu. İşte Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık kimdir sorusunun cevabı.

2 Temmuz 1945'de Karadeniz Ereğli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ereğli'de, liseyi Zonguldak'ta tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. İnşaat mühendisi olarak memleketine döndü. 1971'de Fen İşleri Müdürü olarak belediyede çalışma hayatına başladı. 1974-1994 yılları arasında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda mühendis-yönetici olarak çalıştı.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurulmasına öncülük etti; kurucu başkanlık görevini yürüttü. Türk Eğitim Derneği Vakfı şubesinin yeniden yapılandırılması için çalıştı ve kurucu başkan olarak görev yaptı. TED Karadeniz Ereğli Koleji'nin halen eğitimini sürdürdüğü binanın inşası için büyük emek harcadı.

1994 yerel seçimlerinde Ereğli halkı, Halil Posbıyık'ı Belediye Başkanlığına taşıdı. Önce Anavatan Partisi'nde siyasi hayatına başlayan Posbıyık, 29 Mart 2009 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden adaylığını koydu ve Ereğlililerin büyük desteğiyle 4'üncü kez belediye başkanı görevini üstlendi. Böylece Karadeniz Ereğli'nin 4 kez üst üste seçilen ilk belediye başkanı oldu. Halil Posbıyık şimdi Ereğli'de 5'inci kez Belediye Başkanı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181