Bingöl Belediyesi 8 ayda 45 metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi!
Bingöl Belediyesi, son 8 ayda 41 işgaliyeyi kaldırarak, metruk durumdaki 45 yapının yıkımını gerçekleştirdi. Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünce yapılan açıklamada, belediye mücavir sınırlarında bulunan metruk yapılar, işgaliyeler ve kaçak büfelerin tespit edilerek yıkıldığı belirtildi.

Metruk yapılarla mücadele kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle ortak çalışma yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, “Görüntü kirliğinin yanı sıra vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan, zamanla uyuşturucu madde kullananların meskeni haline gelen metruk yapılar tespit edilerek yıkılıyor. Bu kapsamda son 8 ayda 45 metruk yapı tespit edildi. Gerekli tüm yasal işlemler tamamlandıktan sonra yıkımlar gerçekleştirildi” denildi.

Belirlenen dönem içerisinde 45 kaçak yapının tespit edilerek kaldırıldığı vurgulanan açıklamada, şu "Kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında Zabıta ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan ortak çalışma neticesinde belirlenen kaçak yapılara müdahale edildi. Kaçak yapılaşmaya yönelik denetimler aralıksız sürdürülecek, ruhsatsız ve usule uygun olmayan yapılara yönelik sürdürülen mücadelemiz kararlıkla devam ettirilecektir" ifadelerine yer verildi.

Metruk ve kaçak yapılaşmalara yönelik vatandaşların da duyarlı olmaları gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Zamanla uyuşturucu madde kullananların meskeni haline gelen metruk yapıları tespit eden vatandaşlarımız Emniyet veya belediyemizle irtibat sağlamalı. Özellikle gençlerimizi madde kullanımından uzak tutmak için kararlıkla sürdürdüğümüz çalışmalara verilecek destek büyük önem arz etmektedir.”

Bingöl Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181