Bingöl Kültür Mahalesi kentsel dönüşüm projesi tasfiye süreci tamamlandı!
Kültür Mahallesi’nde uygulanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin tasfiye süreci, Başkan Arıkan’ın yoğun girişimleriyle tamamlandı. Bakanlığın TOKİ’ye devri ile Bingöl’de örnek bir proje hayata geçirilecek.
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, yaptığı açıklamada, Kültür Mahallesi’nde 15 hektar alan üzerinde uygulanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde sözleşmeleri feshedilen yüklenici firmalara sözleşme iptallerinden kaynaklı haklarının ödenerek tasfiye sürecinin tamamlandığını müjdeledi.

923 hak sahibinin bulunduğu alanın, 2011 yılında Kentsel Dönüşüm ve Toplu Konut alanı ilan edildiğini, 2017 yılında hak sahiplerine ait yapıların yıkıldığını anımsatan Başkan Arıkan, kısa sürede kentin en önemli sorununa neşter vurduklarını söyledi.

MAĞDURİYETLER SONA ERİYOR
Hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için yoğun bir gayret sarf ettiklerini kaydeden Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Çözmemiz gereken sorunların başında yer alan kentsel dönüşüm için yoğun bir gayret sarf ettik. Tüm enerjimizi buraya harcadık, deyim yerindeyse Bingöl-Ankara arasında adeta mekik döşedik. Elhamdülillah emeklerimizin karlığını almaya başladık. Belediye düzeyindeki işlemlerimizi tamamladık şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız alanı TOKİ’ye devredecek. İlk etapta alanda uygulanacak konutlar projelendirilecek ve akabinde konutlar üretilmeye başlanacak. Böylece hem uzun zamandır mağduriyet yaşayan hak sahiplerimizin konut özlemi sona erecek hem de Kültür Mahallesi yeni çehreye kavuşacak.”

ÖRNEK BİR PROJE UYGULANACAK
Kentsel dönüşüm alanında örnek bir proje uygulanacağını belirten Başkan Arıkan, “İlimizi ziyaretinde hak sahipleriyle bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, alanda Bingöl mimarisine uygun estetik görünümüyle örnek bir projenin hayata geçirileceğini müjdelemişti. Bu süreçte proje aşamasını bakanlığımızla tamamlayarak hak sahiplerimize sunacağız İnşallah” dedi.
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Kentsel Dönüşüm Projesi’nin her aşamasında bizlerden desteğini esirgemeyen başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a, Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek’e, Valimiz Sayın Kadir Ekinci’ye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokrat ile teknik ekibine ve yerel yönetimlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu süreçte sağduyulu davranarak, bizleri yetkilendirerek güvenen ve her aşamada desteklerini esirgemeyen hak sahiplerimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim, geldiğimiz aşamayı hayırlı eylesin, projenin nihai sonuca da ulaşmasını görmeyi nasip eylesin.”

Bingöl Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181