Bingöl Kültür mahallesi kentsel dönüşüm projesi 2. etapta kira yardımları devam ediyor!
Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kültür Mahallesinde uygulanan ‘2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ kapsamında tapu devri işlemleri tamamlanarak, bakanlıkta dosyaları onaylanan hak sahiplerine 6’ıncı ayın kira bedellerinin hesaplarına yatırıldığını söyledi.

2017 yılı Eylül ayından itibaren kira yardımlarının yapıldığını belirten Barakazi, “Kültür Mahallemizde uyguladığımız 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 676 tapudan oluşan Bin 249 hak sahibimiz bulunuyor. Tapu devri işlemi tamamlanan 932 hak sahibimizin dosyaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onaylandı. Bakanlıkça belediyemize gönderilen kira bedelleri, aylık 535 TL olarak 3’er aylık olmak üzere banka hesaplarına aktarıldı. Ayrıca Bakanlığın son düzenlemesiyle kira yardımları 595 TL’ye yükseltildi. Hak sahiplerimiz için gelen kira yardımları eski uygulamadan yani 535 TL’den hesaplandı ancak aradaki fark için de müracaatta bulunduk. Bakanlıktan olumlu dönüş sağlanması halinde kira farklarını da vatandaşlarımıza ödeyeceğiz” diye konuştu.

TAPU DEVRİ ÇAĞRISI
54 tapudan oluşan 317 hak sahibinin tapu devri işlemlerinin devam ettiğini belirten Barakazi, işlemleri tamamlanan hak sahiplerinin dosyalarının bakanlığa gönderileceği akabinde kira yardımı yapılacağını kaydetti.

Henüz devir işlemlerini tamamlamayan hak sahiplerinin biran evvel işlemleri başlatması gerektiğini ifade eden Barakazi, şunları söyledi: “Hak sahiplerimiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzde oluşturulan kentsel dönüşüm ofisini ziyaret ederek, hem bilgi alabilir hem de tapu devri işlerimde yardım talebinde bulunabilir. Tapu devirlerinin tamamlanmasıyla projenin ihale ve yapım aşamasına start verilecek.”

Kentsel dönüşüm projesiyle Kültür Mahallesi’nde yeni bir yaşam alanı inşa edileceğini Barakazi, “Projemizde başlıca; Bin 108 konut, 120 rezidans, 18 kapalı otopark, 7 açık otopark, sosyal ve ticari alanlar, kültür merkezi, 500 kişilik cami, 800 kişi­lik ilkokul, meydan, sergi ve fuaye alanları, sportif alanlar ile yeşil alanlar yer alacak. Mevcut halinde cami, ilkokul, sosyal donatı alanları ve yeterince ticari alanı bulunmayan bölgenin dönüştürülmesiyle, hem depremin izleri silinecek hem de kentimizin imajı yenilenecek” diye konuştu.

Bingöl Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181