3. Köprü bölgedeki fiyatları 4 kat artırdı!
İstanbul Boğazı'nın üçüncü gerdanlığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu ile İstanbul Yeni Havalimanı gibi büyük projeler, çevresinde zaten varolan yerleşim birimlerine değer katıyor. Eyüp, Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Çekmeköyde yerleşim yerlerinde konut ve arsaların değeri projelerin başlangıcından bu yana 3-4 kat yükselirken, Sancaktepe gibi bölgelerde de konut stokunun kalitesinde yaşanan artış dikkati çekiyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, köprü inşaatının başlaması, hatta güzergahının açıklanmasıyla birlikte Avrupa yakasında Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-Kayabaşı aksıyla Zekeriyaköyde, Anadolu yakasında ise özellikle Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe bölgelerinde konut piyasasında hareketlilik yaşandığını ifade etti. Üçüncü köprünün en çok değer artışı sağladığı bölgelerin Arnavutköy Karaburun, Beykoz Riva, Sarıyer Uskumruköy ve Çekmeköy Nişantepe olduğunu vurgulayan Maya, söz konusu bölgelerde yak, laşık 3-4 kata varan artışlar yaşandığını bildirdi.

Projeler hızlandı
Maya özellikle Sancaktepe kentsel dönüşüm ve yeni konut projeleriyle d.kkat. çektiğini söyledi. 4 bin yeni konut stokunun 2018'e kadar .Içeye kazandırılacağını belirten Maya, Sancaktepe'yi takip eden Çekmeköy ilçesinde ise bu sayının 930 civarında olduğunu bildirdi.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181