Aidatlar Ankara ve İzmir'de cep yakıyor!
İzmir’de metrekare başına en yüksek adiat bedeli 4.35 lira, Ankara’da ise en yüksek 16.13 lira olarak belirlendi. İzmir’de en yüksek aidat Karşıyaka, Narlıdere ve Bornova bölgelerinde talep ediliyor.

Ankara’da ise Çankaya, Etimesgut ve Keçiören bölgeleri en yüksek aidatların talep edildiği bölgeler olara öne çıkıyor. Araştırma sonucunu değerlendiren Reidin Türkiye Veri Araştırma Müdürü Hilal Erdoğan Şumnu, “Yapılan analizde, aidat değerlerinin en yüksek olduğu Şişli, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinin, aynı zamanda Reidin SED (Sosyo Ekonomik Derecelendirme) sınıflandırmasında da A+ seviyesinde olan ilçeler olduğu görülüyor. Buna göre, geçen sene olduğu gibi, bu sene de refah düzeyi ile aidat değerlerinin ilişkili olma durumu devam ediyor. Aidat değerlerinin lokasyona, sosyo-ekonomik seviyeye, konut fiyatlarına bağlı olarak değişkenlik gösterdiği söylenebilir ” dedi.

İzmir’de en yüksek aidatlar (TL/m2)

Karşıyaka 2.02

Narlıdere 1.61

Bornova 1.44

Çiğli 1.40

Karabağlar 1.33


Ankara’da en yüksek aidatlar (TL/m2)

Çankaya 1.93

Etimesgut 1.45

Keçiören 1.07

Yenimahalle 1.00

Gölbaşı 0.84


Hürriyet


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181