Ankara'da 2018'in ilk iki ayında yabancıya 141 konut satıldı!
Son dönemde yeni çekim merkezleri ve prim potansiyeliyle konut projelerinin hiç hız kesmeden yükseldiği Başkent Ankara, yıllar itibariyle hayata geçirilen konutların yabancıya yönelik satışında da önemli bir merkez haline geldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2013 yılının 12 aylık döneminde Ankara'da 175 konut yabancıya satılırken, 2017'nin tamamında bu rakam yüzde 366 artışla 817'ye ulaştı. 2018 yılının sadece ilk iki ayında yabancılar tarafından satın alman konut sayısı 141 olarak gerçekleşti. Başkentte faaliyet gösteren firma temsilcileri Ankara'da yabancıya konut satışında bu yıl sonunda 1000 rakamım geride bırakmayı hedeflediklerini belirtiyorlar.

BİRÇOK İL GERİDE KALDI
Ankara'nın aradan geçen yıllar içinde en fazla konut satışı gerçekleştirilen iller listesinde yerini sağlamlaştırarak turistlerin akın ettiği birçok ili de geride bırakması da dikkat çekiyor. Buna göre özellikle Avrupalı ve Rus turistin hem tatil hem de yaşamak için tercih ettikleri Aydın, Muğla ve Mersin gibi Türkiye'nin yazlık bölgeleri Ankara'nın gerisinde kaldı. Başkent, Arap turistlerin de son yıllardaki gözdeleri olarak yabancıya en fazla konut satışı gerçekleştirilen iller arasında yıldızları parlayan Bursa, Yalova, Trabzon'a yaklaşırken, Sakarya'yı da geçen yıl geride bıraktı. Ankara'nın yeni yerleşim bölgeleriyle konutta sürekli büyüdüğüne işaret eden yetkililer, özellikle büyükşehirlerde geçen yıllara göre azalan 'konuttan prim' potansiyelinin bu şehirde artış gösterdiğinin altım çiziyorlar. Konut hareketinin yerli alıcıların yanı sıra yabancıların da dikkatini çektiğini belirten yetkililer, Ankara'da görev yapan yabancı uyrukluların yüksek yaşam standartlarına sahip konut projelerinde oturmak için satın almaya yöneldiklerini belirtiyorlar.

Gayrimenkul sektörünün en hareketli olduğu şehir İstanbul olsa da son yıllarda atağa kalkan Ankara dikkat çekti. Kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra yeni markalı konut, ofis ve alışveriş merkezi projeleriyle dikkat çeken Ankara'da yılın ilk 2 ayrında satılan konut sayısı ise 19 bin 406 aldı. Geçen yıl ise başkentte 150 binden fazla konut satılmış ve en çok konut satılan ikinci kent olmuştu.

Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181