Ankara Eskişehir Yolu değerleniyor!
Son yıllarda Ankara'da yatırımın gözdesi haline gelen Eskişehir Yolu, cazibesini artırmayı sürdürüyor. Özellikle lüks konut anlamında da atağa geçen bölge, Ankara'nın en büyük ofis stok alanı olarak biliniyor. Ankara Eskişehir Yolu aksında saha araştırması gerçekleştiren Eva Gayrimenkul, bölgede ofis ünitelerinin metrekare satış değerinin 4 bin 500-8 bin lira, aylık metrekare kira değerinin 35-43 lira arasında değiştiğini, bölgede lüks segment konutların metrekare satış fiyatlarının 5 bin lirayı geçtiğini ifade etti. Bölgenin yatırım çeken noktalardan olmasını sağlayan en önemli unsurlar arasında ise bölgenin lokasyonu gösteriliyor. Eskişehir Yolu, Ankara'nın merkezinden başlayarak batıya doğru uzanan önemli ana arterlerden biri olarak yolun güney aksında kamu binaları, üniversiteler ve hastaneler yer alırken, kuzey aksında ise daha çok rezidans ve AVM'ler göze çarpıyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanslı Değerleme Uzmanı Çağrı Erkut Şen, ana arter üzerinde birçok semtin bulunduğunu ve 2014 yılında metronun da açılmasıyla tüm bölgelerden Eskişehir Yolu'na rahat ulaşım sağlandığını dile getirerek, bu nedenle Eskişehir Yolu'nun son yıllarda hızlı gelişerek trend lokasyon haline geldiğini söyledi.

Nüfus da kayıyor

Şen, Ankara'nın yerleşim bölgelerinden Gaziosmanpaşa, Esat, Kavaklıdere, Ayrancı ve Birlik semtlerinde yaşanan trafik yoğunluğu yanı sıra bölge insanlarının taleplerinin artması nedeniyle yeni yerleşimler için çalışmaların bölgeye odaklandığını kaydediyor. Atatürk Bulvarı'ndan başlayarak Batı Çevre Yolu'na kadar yaklaşık 21 kilometrelik mesafede birçok kamu ve askeri kurumların yer aldığını belirten Şen, 2016'da hizmete açılan Türkiye Milli Botanik Bahçesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, AFAD ve Danıştay binalarının da bölgede yer almasıyla orta kısımlarda bulunan nüfusun bu aksa kaymasına yol açtığını kaydediyor.

Ofis-otel aksı

Eskişehir Yolu'nun Ankara'nın en fazla ofis stoğuna sahip bölgesi olduğunu söyleyen Şen, inşası tamamlanmış ve devam eden projelerde doluluk oranının yüzde 80 seviyesine çıktığını anlattı. Şen, ofis projelerinin yanı sıra bölgede AVM metrekaresinin ise 289 bine ulaştığını kaydetti. Bölgenin merkeze ve kamu binalarına yakınlığı, ulaşım çeşitliliğiyle otel yatırımları da hız kazanarak, lüks konseptte 1078 odanın üzerine çıktı.

Taşı toprağı altın oldu...

Ankara Eskişehir Yolu üzerinde pek çok proje yükseliyor. Baş Yapı'nın Emlak Konut güvencesiyle hayata geçirdiği Sofa Loca projesi, Pasifik İnşaat'ın Next Level'ı, Doğukan Yapı'nın West Gate'i ile, Besa Kule projesini inse eden Besa Grup'un ise Avrupa'nın en büyük outlet'i çalışmaları sürüyor.

Aynı zamanda Ankara'nın Oran, Yıldız'la birlikte Çankaya, Çayyolu, Yaşamkent, Beştepe, Gölbaşı gibi pek çok noktası yatırımlarla öncülüğünü sürdürüyor. Bölgede Sinpaş'tan Mesa Mesken'e, Kuzu Grup'tan YDA'ya, Akfen'den Elmar Yapı'ya kadar onlarca firma konumlanıyor.

Duygu Erdoğan / Milliyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181