Ankaralıların konut tercihi 2+1 ve 4+1 oldu!
Extra Türkiye Gayrimenkul Genel Müdürü Erkan Aslan ve Ankara'da önde gelen birçok STK'dan ve İş hayatından tanıdığımız Kutlu Tamay Gayrimenkul sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundular ve değerlendirmeler yaptılar.

Hızlı bir yapılaşma içinde olan ve konut satışlarının sürekli arttığı Ankara hızla büyüyor. İstanbul olma yolunda ilerleyen Başkent adeta yeniden inşa ediliyor. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Erkan Aslan, Ankara'nın kentsel gelişim dinamiklerine ilişkin görüşlerini paylaşırken, son 6 yıldır yaşanan bütün krizlere, seçimlere ve piyasadaki negatifliklere rağmen Ankara'da her yıl bir öncekinden daha fazla konut satıldığına dikkat çekti.

HER BÖLGE KENDİ İÇERİSİNDE MERKEZ OLDU
Konut satışlarındaki yıllık artışın yüzde 5-6 'nın altına inmediğine işaret eden Erkan Aslan, "Hızlı kentsel dönüşüm ve inşaat kalitesi yüksek yeni yerleşim bölgeleriyle merkezden çevreye yayılan Ankara'nın, İstanbul olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, "Artık her bölge kendi içinde merkez oldu. Artık bütün ilçelerde özel okullar, etütler, sağlık kuruluşları her yerde var. Devletin bürokrasisine bakın, Bakanlıklar Eskişehir Yolu'na doğru Kızılay'ı yavaş yavaş boşaltarak geliyorlar. Ankara, İstanbul olma yolunda ilerliyor" dedi.

ANKARALILARIN EV ALMA TERCİHİ DEĞİŞTİ
Ankaralıların konutla ilgili tercihlerinin de değiştiğini belirten Aslan, "Konutların site içinde olması en önemli kriter. Alıcılar, güvenlikli ve sosyal donatıları güçlü konutlar istiyorlar. Evin özellikleri daha sonraki kriterler arasında yer alıyor. Son dönemde Ankara'daki insanlar daha çok 60-90 metrekare ya da 150-200 metre kare arası iki tip evi tercih ediyor. Ya yalnız yaşamak için küçük metrajlı ya da aile ile yaşamak için büyük konutlar tercih ediliyor. Bununla birlikte artık kimse dairelerin 4+1 'den küçük olmasını istemiyor. 3+1 artık ara bir daire oldu. Ankara'da son dönemde çok fazla 1+1 yapılmış ve yapılıyor olmasına rağmen, Ankara'daki konutlarda talebin daha çok 2+1 ve 4+1 üzerinde yoğunlaştığını görüyoruz" dedi.

EMLAK SEKTÖRÜ YATIRIMCIYA YENİ FIRSATLAR SUNUYOR
Kutlu Tamay'da konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Emlak sektörü esnek ve değişken bir yapıya sahip olduğu için, yatırımcılara her geçen gün yeni fırsatlar ve seçenekler sunar. Çevresel ve mevcut koşulları iyi bir şekilde analiz etmek, doğru yer ve zamanda doğru kararı alabilmek, yatırım risklerini minimize ederek kazançlı çıkmanıza olanak tanır. Gerek konut ve işyeri gerekse diğer taşınmaz gayrimenkul yatırımları için karar verirken, stratejik hamlelerde bulunmak son derece önemlidir. Emlak sektörü alanına yatırım yapacağınız taşınmazın çevresel konumuna, altyapı çeşitliliğine ve ulaşım koşullarına dikkat etmekte fayda vardır. Yatırımınızı arsa üzerine yapacaksanız, almayı düşündüğünüz arsanın su, kanalizasyon ve elektrik alt yapısı, yerleşkelere uzaklığı ve ana arterlere olan mesafesi, iyi değerlendirilmelidir. Şehrin gelişme planı doğrultusunda hayata geçirilen projeler, arsaların hızla değerlenmesine olanak tanır. Altyapı koşulları ve ulaşım olanakları, işyeri ve konut yatırımları için çok daha önemli bir konudur. Orta ve uzun vadede gelişim gösterebilecek ana güzergâhlar üzerinde dükkân ve daire yatırımı yapmak, hem kira getirişi açısından hem de yatırımın size hızla geri dönüşü için muhteşem bir fırsattır" ifadelerini kullandı.

Orhun YILDIZ/Anadolu Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181