Arap yatırımcıların yeni gözdesi Çanakkale!
2023 metre ayak açıklığıyla dünyanın en büyük köprüsü olacak Çanakkale 18 Mart Köprüsü’nün çevresindeki araziler yabancı yatırımcıların ilgisini çekti. Köprü çevresinde ağırlık olarak Arap yatırımcılar olmak üzere yabancılara 100 milyon liralık gayrimenkul satıldı. Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, bir yıldan beri yabancı sermayenin Çanakkale’ye yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Bölgede bugüne kadar en çok Araplar gayrimenkul aldılar” dedi. 

AVRUPALI DA VAR
Geri kalan yüzde 30’luk gayrimenkul alımının Avrupa ülkelerinden yapıldığını belirten Öngün, “Araplar kültür kardeşliği nedeniyle yatırımlarını Türkiye’ye kaydırırken, Avrupalılar ülkemizdeki gayrimenkulün henüz doygunluğa ulaşmaması, kendi ülkelerindeki gayrimenkul yatırımlarından daha kazançlı olması nedeniyle ülkemize yöneliyor. Bir de en fazla 3 saat uçuş mesafesindeyiz. Türkiye’ye yatırım konusunda hayli iştahlı davranıyorlar. Bu zamana kadar büyük değer kazanan bölgede önümüzdeki süreçte de değer artışının diğer bölgelerin üzerinde olmasını bekliyoruz” dedi.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181