Bağdat Caddesi hızlı tren hattı ve dönüşüm projeleri ile değerleniyor!
İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinin en hızlı gerçekleştiği bölgelerden bir tanesi, Bağdat Caddesi... Bölgede her yıl 1000'in üzerinde ruhsat işlemi gerçekleşiyor. Bölgenin köklü inşaat firmalarının yanı sıra başka sektörlerden birçok firma da Bağdat Caddesi üzerinde konut projesi geliştiriyorlar. Cadde'nin en eski inşaat firmalarından biri olan Aydoğan İnşaat, Bağdat Caddesi'nin Fenerbahçe, Erenköy, Suadiye gibi en gözde lokasyonlarında 1987 yılından beri inşaat yapıyor ve şimdiye kadar 50'nin üzerinde projeye imza attı. 

Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, özellikle son dönemde popülaritesi artan Bağdat Caddesi'nde oturmak isteyenlere yeni bir lokasyon öneriyor: Göztepe, irfan Aydoğan'ın vermiş olduğu bilgilere göre eski tren hattının kaldırılıp hızlı tren hattının ve metronun bu lokasyondan geçmesi, bölgenin değerini 2017 yılında yüzde 30 oranında artıracak. "4 yıl önce başlayan kentsel dönüşümün özellikle Bağdat Caddesi'nde daha yoğun yaşanması, arsa maliyetleri, metrekare satış fiyatlarını arttırdı. Bugün Erenköy, Suadiye gibi Bağdat Caddesi'nin tam üzeri lokasyonlarda konut almak istediğiniz zaman metrekare fiyatları minimum 6000 Dolar'dan başlıyor. Oysa Cadde'nin bir üst paralelinde yer alan ve eski tren hattı yerine geçecek hızlı tren ve metro hattının 2018 yılında açılmasıyla Göztepe gibi lokasyonlarda konutlar, 2017 yılından itibaren minimum yüzde 30 oranında değer kazanacak." açıklamalarında bulunan İrfan Aydoğan, şu an aynı lokasyonda konut metrekare fiyatlarının 3000 Dolar'dan başladığına dikkat çekiyor. Yatırım veya oturmak için ev almak isteyenlerin, bankaların konut kredi faiz oranlarındaki indirim ve hızlı tren projesinin daha açılmaması nedeniyle ellerini hızlı tutmaları gerektiğini de belirtiyor. 

Aydoğan Inşaat'dan Göztepe'ye 2 yeni proje
 Aydoğan İnşaat'ın yılın ilk aylarında başladığı kentsel dönüşüm projelerinden ikisi Göztepe'de bulunuyor. Aydoğanpark Göztepe, hızlı trene sadece 200 metre uzaklıkta yer alırken,İstasyonpark Göztepe projesi ise hızlı trenin bitişinde inşa ediliyor. Bağdat Caddesi'ne, Minibüs Caddesi'ne, okullara, sağlık merkezlerine yürüme mesa fesinde bulunan projelerde, lükse dair her şey bir arada sunuluyor. A plus kalitedeki in saat malzemeleriyle yapılan projeler, sosya donatıları ve yeşil alanlarıyla da ön plana çıkıyor.

1701 metrekarelik bir inşaat alanı üzerinde yükselen Aydoğanpark Göztepe'de 3 tanesi dubleks daire olmak üzere 43 daire bulunuyor. Her katta 3 daire bulunan ve 14 katlı projede, daireler 3+1 ve 4+2 şeklinde tasarlandı. Dairelerin brüt metrekareleri ise 127-247 metrekare arasında değişiyor. Diğer bir kentsel dönüşüm projesi olan İstasyon park Göztepe ise 13 katlı, 26 dairelik bir proje. İstasyonpark'ta ise her katta 2 daire bulunuyor ve dairelerin 2 tanesi dubleks olarak tasarlandı. Yine 3+1 ve 4+2 şeklinde tasarlanan dairelerin brüt met rekareleri 127 ve 237 metrekare arasında değişiyor. Gerek İstasyonparkGöztepe gerekse de Aydoğanpark Göztepe projelerinde çocuk oyun alanı, toplantısı odası ve her daire için 2 araçlık otopark sunuluyor. Teslim tarihleri Haziran ve Ekim 2017 olarak belirlenen İstasyonpark Göztepe ve Aydoğanpark Göztepe projelerinin metrekare satış fiyatları ise 3500 Dolar'dan başlıyor.

Tünaydın Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181