Bağdat Caddesi'nde mağaza kiraları 50 bin dolardan başlıyor!
Bağdat Caddesi, kentsel dönüşümün başlaması ile şantiyeye döndü. Dönüşüm yer bulmayı zorlaştırırken, yüksek kiralar nedeniyle birçok marka ve banka şubeleri caddeden ayrılmak sorunda kaldı.

İstanbul'un en işlek ve prestijli caddelerinden Bağdat Caddesi'nde başlayan kentsel dönüşüm son dönemde yüksek kiralar nedeniyle caddeden ayrılan markalara yenilerini ekledi. Dönüşüm nedeniyle yer bulmak zorlaşırken kira fiyatları daha da arttı. Bağdat Caddesi'nde 100 metrekarelik mağazaların kirası 50 bin dolardan başlarken; son dönemde GAR, Bershka, Top Shop gibi büyük markalar caddede bulunan mağazalarını kapatmıştı. Kentsel dönüşüm süreci ile birlikte buna yeni mağazalar, ünlü cafe zincirleri ile banka şubeleri de eklendi.

Caddenin fiyatı katlanıyor
Bölgede emlakçılık yapan Ahmet Atamış, "Kentsel dönüşümle birlikte yer bulmak zorlaştı zaten yüksek olan fiyatlar daha da arttı. Kars'taki inşaatta da aynı malzeme kullanılıyor Bağdat Caddesi'nde de. Maliyet aynı ancak caddenin değer fiyatı katlıyor" diyor. Atamış, "Zengin gruplar ve markalar prestij için burada olmak istiyorlar. Kirasını çıkarabilenler yaşıyor, zarar edenler ayrılmak zorunda kalıyor. Burada oturanlar da aynı şekilde bu hayat tarzını yaşayabilmek için yüksek rakamlar ödüyorlar" diye konuşuyor. Vatandaşlar ise caddedeki inşaat halinden, hafriyat kamyonları ve iş makinelerinden şikâyetçi. Bölge sakinlerinden Hüseyin Tekin, "Hafriyat kamyonları hem gürültü hem görüntü kirliliği yapıyor. Bağdat Caddesi inşaat alanına döndü, her yerden inşaat sesi geliyor. Kamyonlar trafiği kilitliyor." ifadelerini kullanıyor.

Meltem YILMAZ/Yeni Yüzyıl Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181