Basın Ekspres aksında konut fiyatları %16 arttı!
Basın Ekspres aksı olarak adlandırılan Yenibosna, Güneşli ve Halkalı, İkitelli ana kavşaklarıyla önemli ulaşım bağlantılarını da içeren bölgede 50'ye yakın markalı konut firması 16 bin konutluk proje geliştirdi. Konut fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 16 değer artışı gösterdiği bölgenin yeni altyapı projeleriyle cazibesinin daha da artması bekleniyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Basın Ekspres Yolu'nun TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nun ortasında yer alması nedeniyle ulaşım altenatifleri açısından önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti. Bölgede aynı zamanda kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Yazıcı, yeni konut geliştiricilerini bölgeye çeken faktörün sadece Halkalı Toplu Konut projesi olmadığını, bölgede hâlâ erişilebilir arsa stokunun bulunması nede niyle yatırımcılar açısından cazibesini koruduğunu kaydetti.

KONUT YATIRIMLARI ARTACAK
Basın Ekspres yolu boyunca sanayiden hizmetlere dönüşme eğilimi görüldüğünü ifade eden Yazıcı, planda bölgenin İstanbul için belirlenen ilkeler çerçevesinde özellikle özel sektörün karar alma ve finans birimlerinin tercih edeceği 1. derece merkez olarak belirlendiğini vurguladı. Bölgede kentsel dönüşüm sürerken, erişilebilir fiyatlı arsa stokunun da mevcut olduğunu dile getiren Yazıcı, finans kuruluşlarının aksa ilgi göstermesi halinde, konut geliştiricilerinin yatırımlarını daha da yoğunlaştıracaklarını ileri sürdü.

Bölgedeki konut projelerinin yüzde  35'inin 1+1, yüzde 32'sinin 2+1, yüzde . 28'inin 3+1, kalan yüzdesinin ise farklı tiplerde olduğunu söyleyen Yazıcı, bölgede genellikle küçük alanlı dairelerin daha çok tercih edildiğini belirtti. Projeleri tercih edenlerin çoğunlukla çalışan, bekar ve çocuksuz, orta ve orta üst gelir grubundaki aileler olduğunu ifade eden Yazıcı, bölgeye ayrıca Arap yatırımcıların da ilgi gösterdiğini kaydetti. FiyaÜarın değişkenlik gösterdiğini, birim metrekare satış fiyatlarının ortalama 4.000 - 8.000 TL arasında olduğunu belirten Yazıcı, bölgeyle ilgili yapılan araştırma kapsamında kur artışı nedeniyle bazı satış ofislerinin kur sabitleme ya da satış fiyatından indirim yapma gibi opsiyonları olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.

Sözcü Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181