Basın Ekspres Büyükdere'yi geçecek!
Cathay Group, sektördeki 25 yıllık tecrübesini Basın Ekspres'e taşıyor. Şirketin Nivo İstanbul projesindeki ortağı yüzde 100 Suudi Arabistan sermayeli bir yatırım şirketi Neba AŞ, daha önce iki fabrikanın yer aldığı, 42 bin metrekarelik bir alanda yükselecek Nivo İstanbul'da 6 blokta 1404 ünite yer alacak. Projede toplam inşaat alanı 200 bin metrekareyi bulacak.

ÇEYREK ASIRLIK TECRÜBE

Cathay Group olarak daha çok endüstriyel bölgelerin ıslah edilerek konut ve turizm alanına çevrildiği kentsel dönüşüm projeleri ile orta ve üst gelir gruplarına dönük konut projeleri gerçekleştirdiklerini belirten Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, "Geçen çeyrek asır boyunca edindiğimiz tecrübe, kurumsal yapımız, sağladığımız güven ve kalite anlayışımız ile gayrimenkul geliştirme alanında sektörün en önemli aktörlerinden birisi olmayı hedefliyoruz" dedi. Avrupa kentleri arasında en çok gayrimenkul yatırımı çeken 7 kent arasına giren İstanbul'un marka değerinin kentsel dönüşüm sayesinde giderek arttığına dikkat çeken Tuğsuz, şunları ekledi; "Gayrimenkul sektörü inovasyona, büyümeye ve yeni projelere son derece açık. Bu kentin doğru yerde doğru tasarlanmış, kaliteli, fark yaratan, yeni konseptlerle üretilmiş daha birçok projeye ihtiyacı var"

İKİNCİ BÜYÜKDERE CADDESİ

Basın Ekspres'in potansiyeline dikkat çeken Cathay Group'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, "Dinamik nüfus yapısı, demografik profiliyle gayrimenkul pazarını hızlandıran İstanbul önemli fırsatlar barındırıyor. Şüphesiz İstanbul'un gayrimenkul yatırımı için cazip birçok bölgesi var. Basın Ekspres bunlardan biri. Kentsel dönüşümün Avrupa'daki merkezi Basın Ekspres olacak. Daha önce Levent'te fabrika ve depoların bulunduğu şu anda ise en prestijli rezidans ve ofislerin otellerin yükseldiği Büyükdere Caddesi'nde gördüğümüz dönüşümün Basın Ekspres'te olmasını bekliyoruz. Büyükdere Caddesi'nin değişim ve gelişim hızını katlayan ve daha çok kazandıran bir yer olacak Basın Ekspres. Bunu iddia ediyorum. Zira Basın Ekspres, Büyükdere'de yapılan bazı hatalardan ders alınarak daha iyi planlanmış bir bölge. Daha fazla yola ve yeşil alana sahip olacak projeler.  Ayrıca bölgedeki gayrimenkul geliştiricilerin büyük çoğunluğu rekabet şartlarından ve piyasanın gelişmesinden dolayı artık çok iyi projeler ortaya çıkarıyorlar. Diğer yandan Basın Ekspres'te işi geciktiren çok küçük parseller, çok parçalı mülkiyet yapısı olmadığı, parseller büyük olduğu için biz geliştiriciler için süreç çok daha hızlı ve rahat ilerliyor" diye konuştu.

Semt kültürü canlanacak

Kentsel dönüşümün artık bir hükümet değil bir devlet politikası olduğunu, bu nedenle İstanbul'un yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunu söyleyen Mehmet Yılmaz, Nivo markasıyla ilgili şunları söyledi: "Arsa sahibinden son kullanıcıya kadar herkes için yüksek kârlı yatırımın adresi olacak Nivo, hayalleri hayata geçirip, beklenmeyeni yapacak, genç olmaktan ve geleceği tasarlamaktan keyif alacak." Nivo'nun, çevreye, kente ve insana duyarlı mimarisiyle bir yandan dünyanın kısıtlı kaynaklarını akıllıca kullanırken, diğer yandan aynı çatı altında toplanan tüm insanlar için güvenli ve yaratıcı bir kamusal alan sunacağını belirten Yılmaz, "Nivo içinde bulunduğu çevreyle arasına set çekmeyecek, bunun yerine etrafıyla kaynaşacak, semtin karakterinin çağdaş bir uzantısı olacak, sokağın sanatını projelerinin bir parçası yapacak. Nivo, doğayı, sanatı ve insanları birleştirdiği yaşam alanları, çarpıcı kimliğiyle hepimize bu şehrin yaşayan bir parçası olduğumuzu yeniden hatırlatacak. Özetle Nivo, çeyrek asırlık Cathay Group kültürünün damıtılmış, imbikten geçmiş hali olacak" diye konuştu.  

2018'de teslim edilecek

Nivo İstanbul'da 50 ile 80 metrekare arası değişen 1+1 dairelerin fiyatı 270 bin TL'den, 85 ile 147 metrekare arası değişen 2+1 dairelerin fiyatı 380 bin TL'den, 3+1 dairelerin fiyatı ise 660 bin TL'den başlıyor. Nivo İstanbul projesi için farklı konularda, hepsi alanında uzman 27 danışman görev yapıyor. Dome + Partners tarafından tasarlanan projenin 2018 sonunda tamamlanması planlanıyor. Cathay Group, Nivo Ataköy projesi için de lansman öncesi talep toplamaya başladı.

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181