'Basın Ekspres'te 16 bin konut inşa ediliyor!'
Yeni altyapı yatırımları ve kentsel dönüşüm Basın Ekspres Yolu'nun değerlenmesini sağlıyor. Bölgede sanayi tesisleri yıkılarak yerine yeni konut ver ofis projeleri inşa ediliyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, bölgede 50'ye yakın markalı konut firmasının 16 bin konut geliştirdiğini belirtti. Yazıcı, gelişmelere bağlı olarak konut fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 16 değer artışı gösterdiğine dikkat çekti. Yazıcı, Basın Ekspres Yolu'nun TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nun ortasında yer alması nedeniyle ulaşım alternatifleri açısından önemli bir konuma sahip olduğunu dile getirdi.

ARSA STOKU AVANTAJI
Bölgede önemli finans kuruluşlarının yer seçmeleri halinde, bu durumun beyaz yakalılar için konut üretimi yapılması anlamına geldiğini belirten Yazıcı, nitekim ofislerin yoğun olduğu bölgelerde konut projesi yatırımlarının hız kazandığını söyledi. Bölgede kentsel dönüşüm sürerken, erişilebilir fiyatlı arsa stokunun da mevcut olduğunu dile getiren Yazıcı, finans kuruluşlarının aksa ilgi göstermesi halinde, konut geliştiricilerinin yatırımlarını bölgede daha da yoğunlaştıracaklarını ifade etti.

ULAŞIM YATIRIMI
Bölgenin havaalanına yakın olması ve havaalanı ile E-5 Karayolu'nu bağlayan bir aks çevresinde gelişmesi bölgedeki yatırımların da şekillenmesinde etkili oldu. Yazıcı, Basın Ekspres bölgesinde Ataköy 5'inci kısımdan başlayıp Basın Ekspres yolunu geçerek İkitelli Organize Sanayi Sitesi'ne kadar ulaşacak olan metro istasyonunun, E-5 ve TEM otoyollarmdaki trafiği biraz olsun azaltmasını beklediğini söyledi. Söz konusu hattın aynı zamanda Marmaray ve Başakşehir-Kirazlı ile entegre olacağın belirten Yazıcı, bunun yanında SefaköyKuyumcukent-Havalimanı Havaray hattının da bölgeye her noktadan ulaşım kolaylaştıracağı ifade etti.

ARAPLAR DA İLGİ GÖSTERİYOR
Bölgede metrekare satış fiyatlarının 4-8 bin TL olduğunu belirten Yazıcı, "En çok 1+1 ve 2+1, sonrasında ise sırasıyla 3+1,1+0 ve 4+1 konut tipinin üretildiği görülüyor" dedi. Yazıcı, bölgeye Arap yatırımcıların da ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181