Basın Ekspres'te 50 projede 16 bin konut inşa ediliyor!
Basın Ekspres Yolu ve çevresinde 2005 yılından bu yana markalı konut piyasasında kıran kırana bir rekabet yaşanıyor. Yaklaşık 9 yıldır 42 farklı inşaat firması bölgenin çehresini değiştirmek için yeni yatırımlarına start veriyor. 50'ye yakın markalı konut yatırımı bulunduğunu belirten gayrimenkul uzmanları projelerdeki konut adedinin 16 bin olduğunu dile getiriyor. Bölgede ayrıca 29 proje üzerinden yapılan analizde 1+1 ve 2+1, sonrasında ise sırasıyla 3+1,1+0 ve 4+1 konut tipinin üretildiği görülüyor. Projeleri tercih edenlerin çoğunlukla çalışan, bekar ve çocuksuz, orta ve orta üst gelir grubundaki aileler olduğu ve bölgeye ayrıca Arap yatırımcıların da ilgi gösterdiği belirtiliyor.

1 YILDA YÜZDE 16 ARTIŞ
Merkezi İş Alanı (MİA) kabul edilen ve yeni konut, AVM, ofis, otel yatırımları ile İstanbul'un yeni Maslak hattı olarak bilinen Basın Ekspres Yolu ve çevresinde geçen yıla oranla konut fiyatları yüzde 16 arttı. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, bölgede aynı zamanda kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirterek, yeni konut geliştiricilerini bölgeye çeken faktörün sadece Halkalı Toplu Konut projesi olmadığını, bölgede hala erişilebilir arsa stokunun bulunması nedeniyle yatırımcılar açısından cazibesini koruduğunu kaydetti.

M2'Sİ 4 BİN TL'DEN BAŞLIYOR
Bölgede konut fiyatlarının değişkenlik gösterdiğini, birim metrekare satış fiyatlarının ortalama 4 bin ila 8 bin TL arasında olduğunu belirten Yazıcı, kur artışı nedeniyle bazı satış ofislerinin kur sabitleme ya da satış fiyatından indirim yapma gibi opsiyonları olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Yazıcı, "Ancak bu fiyatlar liste fiyatları olup peşin ödemelerde ciddi indirimler de yapılıyor. Ayrıca bölgede 28 proje üzerinden yaptığımız satış hızı analizine göre bölgede ortalama 2,8 günde bir konut satılıyor ya da bir günde ortalama 0,36 konut satışı gerçekleşiyor" şeklinde konuştu.

DÖNÜŞÜM TAM GAZ SÜRÜYOR
Bölgede önemli finans kuruluşlarının yer seçmeleri halinde, bu durumun beyaz yakalılar için konut üretimi yapılması anlamına geldiğini belirten Yazıcı, ofislerin yoğun olduğu bölgelerde konut projesi yatırımlarının hız kazandığını söyledi. Bölgede kentsel dönüşüm sürerken, erişilebilir fiyatlı arsa stokunun da mevcut olduğunu dile getiren Yazıcı, finans kuruluşlarının aksa ilgi göstermesi halinde, konut geliştiricilerinin yatırımlarım bölgede daha da yoğunlaştıracaklarının altını çizdi. Yazıcı, "Parsel bazında değil, ada bazında yapılan kentsel dönüşümlerin hem bölgeye hem de gayrimenkul sahiplerine orta vadede daha fazla değer kazandıracak" dedi.

Metro hattı trafiği azaltacak
Cansel Turgut Yazıcı, bölgede yapılan ulaşım altyapısı sebebiyle trafik yoğunluğunun azalacağını belirtti. Yazıcı, "Ataköy 5. kısımdan başlayıp Basın Ekspres yolunu geçerek İkitelli Organize Sanayi Sitesi'ne kadar ulaşacak olan metro istasyonunun, E-5 ve TEM otoyollarındaki trafiği biraz olsun azaltacağını öngörüyoruz. Söz konusu hattın aynı zamanda Marmaray ve BaşakşehirKirazlı ile entegre olacak. Bunun yanında Sefaköy-KuyumcukentHavalimanı Havaray hattının da bölgeye her noktadan ulaşım kolaylaşacak" ifadelerini kullandı.

Seda TABAK/Sabah Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181