Beşiktaş Belediyesi'nin 2016 projeleri!
Beşiktaş, Türkiye'nin en özel kenti. Avrupa'nın pek çok şehrinde olduğu gibi oturmuş bir yapıya sahip. Arsa üretmenin zor olduğu, inşaat alanlarının sınırlı olduğu bir kent. Dolayısıyla da yeni projeler üretmek daha çok günün ihtiyaçlarına yanıt vermeyen eski yapıları yenilemekle mümkün. Bu durum kentsel dönüşüm için de geçerli, sosyal ve kültürel projeler için de. Engelli Koordinasyon Merkezi'mizi işler hale getirdik. Benim kentimizde yeni fikirlerin oluşması ve ürüne dönüşmesi anlamında çok önemsediğim bir inovasyon Merkezi'ni hizmete açtık. 

*2015'te Beşiktaş Akademiyi kurduk.
*Kadın Dayanışma Merkezi'ni hizmete açtık. Engelli Koordinasyon Merkezi'mizi işler hale getirdik.
*İnovasyon Merkezi'ni hizmete açtık.
*Prof. Dr. Türkan Saylan Gündüz Çocuk Bakım Evi'mizi Balmumcu'da hizmete açtık. Beş kültür merkezimizle Beşiktaş'ı, klasik sanatların ve tiyatronun en gözde merkezi yaptık.
*Düzenlediğimiz Gençlik Festivali ile Milli Mücadele ateşinin yakıldığı ilk nokta olan Beşiktaş'ı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın en görkemli kutlandığı kent haline getirdik.
*Bir huzur evi projemiz var. Emeklilere yönelik bir sosyal tesis yapmayı hedefliyoruz.
*Kontrolümüzde ve sorumluluk alanımızda toplamda 120 park ve 200 parça irili ufaklı yeşil alanımız var.
*10 parkı tümüyle yeniledik, 20 parkın yenilenmesi sürüyor.
*20 parkın da yenilenme projelerini ihale ettik.
*Ayrıca 20 spor sahasını yeniledik.
*Asfalt yol yapımı 49,410 ton asfalt kullanıldı.
*52 km yol yaptık.
*Kaldırım, 68 bin m2; uzunluk 30 km
*Kaplama granit taşıt yolu 60 bin m2

2016 HEDEFLERİ  
-ÇİÇEK FESTİVALİ Beşiktaş ve İstanbul için bir milat olacak.
-Beşiktaşlılar için bu yıl içinde TIP MERKEZİ açmayı planlıyoruz.
-GENÇLİK FESTİVALİMİZ, 19 Mayıs coşkusunu görkemli etkinlikleriyle tüm Türkiye'ye yansıtacak.
-DİLEK SABANCI ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ Tadilatı ve Ek Bina Projesini bu yıl içinde hayata geçireceğiz.
-FULYA SANAT MERKEZİ'ni de bu yıl içinde yenileyeceğiz.
-ÇIRAĞAN'DAKİ TARİHİ HİZMET BİNAMIZI yenileyerek bu yıl içinde kültür ve sanat merkezi yapmayı planlıyoruz.
-Ihlamurdere Ortabahçe Caddesi Cephe Rehabilitasyonu
-Ulus Semt Pazarı, Beşiktaş Akademi inşaatı, Çilekli Spor Tesis, Sağlıklı Yaşam Merkezi, DGM önüne Turizm Ofisi, Levazım Mahallesi Sağlık Birimi, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Hayvan Kısırlaştırma ve Bakım Merkezi, Beşiktaş Halk Eczanesi Rölove ve Tadilatı; 2016'da yapmayı planladığımız projelerimiz arasında yer alıyor.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
-Dost Eller Mutfak sayesinde günde 3 bin eve yemek götürüyoruz.
-Kentimizde yaşayan bu 75+ kentlilerimiz için "Sosyal Alarm" projesini hayata geçirdik.
-Ulus ve Etiler Yaşam Evi, Beşiktaş'ta yaşayan 65 yaş üzeri bireylere hizmet veriyor.
-Bu yıl içerisinde huzurevi projemizin de temelini atacağız.
-ihtiyaçlarını karşılayamayan, 75 yaş üstü Beşiktaşlılar için "Esenlik Hizmeti"mi z var.
-Beşiktaş'ta ikamet eden 7-16 yaş arası çocuklara, ücretsiz "Ağız ve Dış Sağlığı Taraması" hizmeti veriyoruz.
-Cenazelere, okul gezilerine, düğün vb. organizasyonlara, spor kulüplerinin idman çalışmalarına veya müsabakalarına araç desteği sağlıyoruz.
-Yaz Kampları ve kültür tur/gezileri düzenliyor bu etkinliklere araç ve kumanya desteği veriyoruz.

Biz Beşiktaş'tan önce İstanbul'a oradan da Türkiye'ye aslında bir değer taşıyoruz. Evet, Ordulu hemşerilerimiz de bu değerin en büyük paydaşları. Ama Ordu'dan başlayıp Beşiktaş'a, oradan da tüm Türkiye'ye taşımaya çalıştığımız adalet ve sevgi köprüsünün tüm yurttaşlarımızla bir bütün olduğunu düşünüyor, dertlerimize ortak olan, bizlerle aynı dili konuşan herkese bize olan inançları ve destekleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Ben siyasete Ordu'da başladım. Eğitim aşamımı Ordu, Ankara ve IstaniuI üçgeninde tamamladıktan sonra hem hukuk hem de ticaret hayatında İstanbul ve Ordu arasında mekik dokudum.

Ordu ile bağımı hep canlı tuttum. Uzun yıllar Ordu'da hem siyaset hem de ticaret yapmış biri olarak kentimizle ilgili her türlü çalışmaya destek veriyorum, vermeye de devam edeceğim. Şehrimiz havalimanı başta olmak üzere, son yıllarda yapılan yatırımlarla birlikte yeni dönemde Türkiye'nin model ilerinden biri olacak diye düşünüyorum. Örneğin Tarihi Dere Yolu olarak bilinen Karadeniz-Akdeniz Yolu projesi gibi büyük projeler Ordu'nun ufkunu açacak.Proje tamamlandığında İç Anadolu illerinde yaşayan vatandaşlanmız 2 saat içinde denizle buluşacak Sadece bu proje bile Ordu'nun ekonomik gücüne güç katacak, sanayii ve ticari faaliyederin bambaşka boyudara ulaşmasını sağlayacaktır... Ben Ordu'nun 2023 hedefleri içerisinde Karadeniz'in yeni yıldızı olabileceğini öngörüyorum.

Sayısız proje kapıda
Çok ses getiren bir Beşiktaş Meydanı projemiz var. Boğaz'a, sahile uzanan bir dev meydanı ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu proje bittiğinde İstanbul'un Boğazla buluşan en büyük meydanına kavuşacağız. Proje kapsamında Ihlamurdere Caddesi'ni de araç trafiğine kapatacağız. Dolayısıyla ikinci bir İstiklal Caddesi'ni İstanbul'un kalbinde gerçekleştirmiş olacağız.

HALKLA İÇ İÇE
Benim yönetim anlayışım, belediyeciliğe bakışım 7/24 halkımızın arasında olmaktır. Onlardan aldıklarımla beklentilerini karşılamak birinci vazifem... İnsanlarla sıcak diyalog kurmak benim geçmişten beri karakterimin bir parçası olduğu için insanlara pozitif enerji verdiğimi düşünüyorum... Beşiktaş'ta 23 mahalle ve 875 sokağımız var. Girmediğim sokak olmadığı gibi belki hafta geçmeden uğramadığım sokak yoktur.

Çünkü neredeyse mesaimin yarısını vatandaşlarımızla birebir zaman geçirmeye ayırıyorum. Bunu önemsiyorum çünkü baştan beri yönetim felsefem Önce İnsan'dır, önce insana dokunmaktır. Beşiktaş'ın şehircilik anlamında oturmuş bir yapısı var ancak kentimizin büyümesine paralel Beşiktaş halkımızın daha iyi koşullarda yaşaması için yapılması gereken işler var. Burada temel çıkış noktamız tarihi ve geleneksel özelliklerimizi muhafaza ederek kentimizin çağdaş insanlarına yaşamlarını güzelleş tirecek yeni imkânlar sunabilmektir. Örneğin bir Ortaköy Vadimiz var. 135 bin dönümlük bölümünü ağaçlandırdığımız yaklaşık 250 bin dönümlük yeşil hattın rehabilitasyonu sona erdiğinde Beşiktaş ve İstanbul yeni bir kent parkına kavuşacak.

Model haline getirilebilir
Hemşehrilerime şu mesajı vermek isterim. Ben Karadeniz insanının bir modeliyim aslında. Asla mücadeleden kaçınmayan ve şartlar ne olursa olsun, önümdeki engeller ne kadar sarp olursa olsun, hedeflerine ulaşıncaya kadar bıkmadan usanmadan çalışan bir insanım. Karadeniz'de tanmdan sanayiye, ticaretten, sanata iş imkânlan çok sınırlı olabilir ancak insanımız kıvrak zekâsıyla, birbirine bağlılığıyla Karadeniz'i pek çok alanda Anadolu'ya model haline getirebilir.

Milliyet Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181