Beyoğlu daire fiyatları metrekare'de 4 bin 414 liraya ulaştı!
İstanbul'un en önemli ticaret, eğlence ve kültür merkezi olan Beyoğlu'nda yaşamak birçok İstanbullu'nun hayallerini süslüyor. Ama tarihi eserlerin yoğun olarak bulunduğu ilçenin büyük bölümü kentsel sit alanı ilan edildiği için bölgede sınırlı konut üretimi yapılabiliyor. Bu da özellikle Beyoğlu'nun merkezi bölgelerinde hem satılık konut bulmayı zorlaştırıyor hem de fiyatları tırmandırıyor. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneğ'nin (GYODER) Makro Gayrimenkul Değerleme'nin desteğiyle hazırladığı 'Beyoğlu'nun Yatırım Değeri' başlıklı rapora göre, Beyoğlu'nda konut fiyatları metrekare başına ortalama 4 bin 414 liraya kadar ulaştı. İlçenin merkezi noktalarında konut fiyatlarının astronomik seviyelere çıktığı görülüyor. Arsa arzının hemen hiç olmadığı bölgede, yeni gayrimenkul geliştirmenin tek yolunun kentsel dönüşüm olduğu ifade edilen rapora göre, Beyoğlu'nda yapımı devam eden konut projelerinde 5 binden fazla markalı konut, yeni sahipleriyle buluşmaya hazırlanıyor.

İMAJI DEĞİŞECEK
Beyoğlu'nun yeni markalı konutlarının büyük kısmı, ilçenin dev kentsel dönüşüm projelerinde yer alıyor. Tamamlandığmda Beyoğlu'nun konut piyasasını ciddi şekilde hareketlendirmesi beklenen bu projelerde, 1+0'dan 4+ l'e, stüdyo daireden penthouse'a, dubleks daireden home ofise ve rezidansa kadar değişik seçeneklerde evler bulunuyor. Üçede markalı projelerin yanı sıra pek çok mahallede 4-5 bağımsız bölüm sayısından başlayarak 15-20 daireye ulaşan çok sayıda kentsel dönüşüm projesinin yükseldiği de GYODER'in raporunda belirtiliyor. Piyalepaşa ve Dolapdere'deki projelerin hızla arttığına dikkat çekilen raporda, "Projelerin tamamlanmasıyla bölgenin bambaşka bir imaja bürüneceği ve projelerde yüksek oranlarda fiyat artışı olacağı öngöriilmektedir" denildi.

Yavuz Karaman / Takvim Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181