Bomonti 10 yılda en çok kazandıran ilçelerden oldu!
Ünlü giyim markalarının mağaza ve depolarının yer aldığı Nişantaşı ve Beyoğlu'na yakınlığı ile bilinen Bomonti'ye yatırım yapanlar, diğer semtlere göre oldukça kârlı çıktı. 100 yıllık geçmişi olan semtte yer alan eski binaların ve fabrikaların yerinden dönüşümle şehre yeniden kazandırılmaya başlanması, markalı konut üreticilerin bölgeye odaklanmasında büyük rol oynadı.

TALEP DEVAM EDECEK
Ticari alanların yanı sıra konuta dönük projelerle yatırımcıların ilgisini çeken semtte, metrekare birim fiyatları kısa sürede 3 bin 500 liradan 12 -14 bin seviyelerine yükseldi. Bölgedeki nitelikli ofislerde kira değerleri ise Büyükdere Caddesiyle (Şişli - Maslak hattı) yarışıyor. Merkezi konumdaki Şişli'deki turizm yatırımlarının büyük bir kısmı ile şehrin ulaşımını kolaylaştıran tünel bağlantıları, konsolosluk ve diğer kamu binalarının Şişli'de yer alması, markalı konut ve ofis projeleri üreticilerinin yatırımları Bomonti'ye olan talebin devam edeceğini gösteriyor.

MARKALARIN SEMTİ
Geçmişten bugüne Bomonti'de yer alan gecekondularda yıkım işleri artık yerini dev kulelerin bulunduğu projelere bıraktı. Çoğu kez arsa sahiplerine yüzde 50'yi verebilen müteahhitler oluşturdukları değerle hem yeni bir projeye imza atmış oluyor hem de kentsel dönüşüme katkı sağlıyor. Bölgede, Sinpaş GYO, Fer Yapı, Ant Yapı, Yıldırım Yapı, Extensa Group, Ünal İnşaat, Öğer İnşaat gibi önde gelen şirketler talep gören projeler üretirken, son olarak Tahincioğlu, kendi arazisi üzerinde karma bir projeye imza atıyor. Gayrimenkul yatırım uzmanları ise arsaların değerlenmesiyle konut fiyatlarının her yıl yükseldiği İstanbul'da son 10 yıl içerisinde en hızlı değerlenen semtlerin başında Bomonti'nin geldiğini dile getiriyor.

YÜKSEK KÂR ŞANSI
Bomonti'den ev sahibi olanlar bir yıl içerisinde Türkiye ortalamasının üzerinde net yüzde 20 oranında kâr elde etti. 2006 yılından bu yana Kuleli Evleri markasıyla Bomonti'de kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştiren Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım yaptığı değerlendirmede, "Bomonti bölgesinde ilk proje satişlanmıza başladığımızda konutlarda metrekare fiyatları bin lira idi. Şimdi ise bölgedeki en uygun fiyatlar 6 bin 500 ile 8 bin 500 arasında değişiyor. O yıllarda daire satın alanlar yatırımcılar, yatırımlarının karşılığını aldı" dedi.

TARİHİ SEMTE YILDIZLI PROJE
İsteyene manzara, isteyene teras, isteyene de bahçe keyfi sunan yaşam, ofis ve alışveriş alanlarıyla imza atacak NidaparkBomonti'yle bölgeye değer katacaklarını söyleyen Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, "İstanbul'un 100 yılı aşkın tarihe sahip semti Bomonti'de 'Kolay ulaşılan, zor vazgeçilen 'Nidapark Bomonti projesinin hem semt, hemde mülk sahiplerine konforlu bir yaşam sunuyoruz'' dedi.

YARIMADA MANZARASI 
Nidapark Bomonti projesinin Nidapark Bomonti Teras, Nidakule Bomonti Ofis, Nidapark Bomonti Meydan, Nidapark Bomonti Süit olmak üzere 5 bölümden oluştuğunu dile getiren Tahincioğlu, "Bugüne kadar İstanbul'a kazandırdığımız projelerle yatırımcılar da kazançlı çıktı. Artık sıra tarihi Yarımada manzarasını da gözler önüne seren Bomonti projemizde" diye konuştu.

SIFIR FAİZLE DAHA CAZİP YARIMADA MANZARASI
1+1'den 4+1 e kadar değişen daire tipleriyle alternatif sunduklarını dile getiren şirketin Genel Müdürü Alpaslan Çalım ise "1 +1 ve 2+1 daireler için birer adet, 3+1 daireler için ikişer adet ve 4+1 daireler için üç otopark yeri tahsis edilirken, kapalı otoparklardan doğrudan tüm dairelere asansörle ulaşım imkânı bulunuyor. Ödemelerde ise cazip ödeme avantajları sunuyoruz. Yüzde 5 peşinat, 6 ay sonra yüzde 5 ara ödeme, 12 ay sonra Ofis, Nidapark Bomonti Kule, Nidapark yüzde 10 ara ödeme, yüzde 80'lik kısmı 60 aya kadar sıfır faiz, 61 -120 aylık seçilen vadelerde ise yüzde 0.45 aylık faiz imkânı yer alıyor. Projemizden peşin alım yapmak isteyenlere ise yüzde 15 indirim  yapıyoruz"dedi.

ŞİŞLİ DEYİP GEÇMEYİN
Şişli İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan merkez ilçelerinden birisi olup, şehrin en gözde semtlerini bünyesinde barındırıyor.

-Mecidiyeköy - Levent aksı İstanbul'un önemli merkezi iş alanlarından biri olarak biliniyor.

-MİA bölgesindeki en önemli ulaşım akslarından biri olan Büyükdere caddesi üzerinde yer alıyor olması nedeniyle yüksek ulaşılabilirlik ve reklam kabiliyetine sahip. 

-Şişhane-Hacıosman metrosu ve metrobüs bölgeye ulaşımı oldukça kolaylaştırıyor. Büyükdere Caddesi üzerinden de Boğaziçi Köprüsü, FSM Köprüsü ve bölgenin diğer ilçelere olan bağlantı yollarına ulaşım mümkün.

-Şişli, gayrimenkul sektöründe konut, ofis, AVM ve otel piyasası tarafından her zaman çok talep gören bir bölge. "Merkezi İş Alanı (MİA)" aksı içerisinde tanımlanan Maslak ve Esentepe - Gayrettepe bölgesi ilçe sınırlarında öne çıkıyor. 

-Konut sektörü açısından eski bir yerleşim bölgesi olması, bölgede sınırlı sayıda konut projesinin yer almasına neden oluyor. 

-Bölgedeki konut projeleri sınırlı sayıda kalan arsalar üzerinde ya da mevcuttaki konutların yıkılmasıyla yapılabiliyor. Bölgede yapılan projelerin büyük bir çoğunluğu, son yıllarda büyük bir artış gösteren rezidans projeleri olarak karşımıza çıkıyor. En fazla talep gören ve en yüksek bedellerle satış ve kiralamaları yapılan rezidans projeleri bu semtte yer alıyor.

-Son yıllarda nitelikli konut arzıyla dikkat çeken Bomonti bölgesi, inşaatları süren çeşitli projelerle nitelikli konut stokunu artırıyor.

-Fulya, Maçka, Esentepe, Gayrettepe, Levent gibi bölgelerde konumlu projelerde yer alan nitelikli konutlar her dönem talep görüyor. 

-Rezidanslar, daha çok 1+1 tipten 4+1 tipe kadar projelendiriliyor, brüt alanları ise daire tipi büyüdükçe 370 m2'ye ulaşıyor. 1+1 tiplerde ise brüt alanlar 80 m2'den başlayıp, 170 m2'lere kadar çıkıyor.

-Şişli'de yer alan rezidans projelerine bakıldığında Şişli-Mecidiyeköy-Bomonti bölgesi öncelikle göze çarpıyor. Bomonti bölgesinde yeni veya inşaatı devam eden birçok rezidans projesi yer alıyor.

-Bomonti bölgesinde konumlu A+ projelerde satış bedelleri 4.300 - 4.500 USD/ m2 aralığında seyrediyor.

Bomonti’ye neden yatırım yapılır
- Nitelikli projelerin varlığı 
- Ulaşım ağlarına olan yakınlık 
- İş merkezlerine yakınlık 
- Yüksek kira geliri 
- Tarihi Yarımada ve Boğaz manzarası 
- Ofis, konut ve ticari gayrimenkullere olan ihtiyaç 

Son 50 daire
Bomonti’nin geleceğine güvenerek bölgede projeler geliştiren Ofton İnşaat, Elysium Art Şişli’deki son 50 daireyi satışa çıkardı. Kültür – sanat ve eğlence üssü olan Bomonti’de en lüks donatılarla konumlanan 26 katlı proje, otel konseptiyle yabancı yatırımcıların da ilgisini çekiyor. 

Öne çıkan 5 proje 
- Rixos Residence Bomonti 
- Ant Yapı - Anthill Residence 
- Öğer İnşaat - Palms Residence 
- Sinpaş GYO -  Sinpaş Queen Central 
- Tahincioğlu –Nidapark Bomonti 

Güneş Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181