Bursa'da konut fiyatları artar mı?
Sektör temsilcileri, ev almayı planlayan vatandaşlara fiyatlar zamlanmadan harekete geçmelerini tavsiye etti. Dolarda yaşanan sert yükselişin konut fiyatlarına da zam olarak yansıması bekleniyor.  Dolardaki artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken, sektör paydaşları ev almayı planlayan vatandaşları fiyatlar zamlanmadan harekete geçmeye davet etti.

DOLARDAKİ ARTIŞ EV FİYATLARINI %20 ARTMASINA NEDEN OLABİLİR
Dolardaki yaklaşık %20'lik artış, inşaat maliyetlerine yansıyacağı için, yeni ev fiyatlarında en az %20'lik yükseliş kaçınılmaz olacak. Yeni ev yani sıfır ev değil, ikinci ev alırım gibi bir düşünceye de kapılabilirsiniz. Ancak şunu vurgulamak gerekir ki aynı sokakta, aynı semtte yeni evin satış fiyatı arttığında, mal sahipleri bu artışı kendi evlerine de uyguluyor. Yani ikinci el ev fiyatları da otomatik olarak artıyor.

BURSA'NIN GENELİNDE KONUT FİYATLARI ARTAR MI ?
Gelişme olmakta kentlerin başında gelen Bursa'da ülke genelindeki konut fiyat artışından doğrudan etkilenebilir. İnşaat maliyetlerinde artış başta olmak üzere konut fiyatlarına doğrudan tesir eden gerekçeler ile birlikte konut fiyatları da yukarı doğru bir hareket izleyebilir. Özellikle kentin gelişme aksları olan Nilüfer, Mudanya ve Osmangazi'deki yeni projelerin fiyatlarında oluşabilecek bir artış konut alıcıları için sürpriz olmaz.

PEKİ SEÇİM ÖNCESİ Mİ ALMALI ? SEÇİMİ BEKLEMELİ Mİ ?
Başta sektör temsilcileri ve emlak uzmanlarının hem fikir olduğu en önemli konu; konut almak için doğru zamanın tamamen kişiye bağlı olmasıdır. Konut edinme ihtiyacı doğmuş, yeni bir ev almak gerekli finansal koşullara ulaşmış herkesin hiçbir dönem beklemeden konutunu alması gerekmektedir. Son dönemlerde ortaya çıkan seçim atmosferi ise bu işin en karmaşık kısmı. Yatırımcılar için seçim beklentisine girmeden konut edinmek en doğru seçenek. Çünkü siyasal gelişmeleri bir kenara koyarak mevcut durumu okumak ve doğrultuda adım atmak en risksiz seçenek olarak masada duruyor.

DOLAR ALMAYIN EV ALIN!

Dolardaki artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken müteahhitler, “Ev almak isteyenler fiyatlara zam gelmeden harekete geçsin. Evi şimdi alan yatırımcı kârlı çıkar” dedi.


Utku ÇALIŞKAN/Emlaksayfasi.com.tr





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181