Bursa İstanbullu müteahhitlerin radarında!
Bursa, gayrimenkul sektörü açısından büyük potansiyele sahip. Özellikle Körfez yatırımcısının ilgisi ve İzmit Körfez Köprüsü'nün etkisiyle önemi artan Bursa'da yaklaşık 50 bin binanın kentsel dönüşüme girmesi bekleniyor. EVA Gayrimenkul Değerleme'nin araştırmasına göre konut stokunun yüzde l'lik dilimi markalı konutlardan oluşuyor. Markalı konutların birim metrekare fiyatı 1.500 ile 6 bin TL arasında değişiyor. 

Nilüfer ve Osmangazi gelişiyor
Bursa'da 2000'li yılların başında yatırımcıların yerel müteahhitlerden oluştuğunu söyleyen Şahin, mevcut durumda Bursa'da yerel müteahhitlerin yanı sıra istanbul ağırlıklı projeleri bulunan inşaat firmalarının da konut ve karma kullanım içeren projeler geliştirdiklerini ifade etti. Şahin, Bursa dışından gelen yatırımcıların yüzde 5-10 aralığında olduğunu söyledi. Bursa'da yer alan nitelikli konut projelerinin daha çok kentin batı kısmında yer aldığını ve gelişmenin bu yönde devam ettiğini belirten Şahin, konut tipi itibariyle site tarzı yapılaşmaların yer aldığı bölgeler ile rezidans tipi projelerin yer aldığı merkezi bölgelerin ayrıştığını kaydetti. Rezidans tarzı konutların merkez olarak nitelendirilen Osmangazi ilçesi ile özellikle son yıllarda Nilüfer ilçesinde yoğunlaştığını söyleyen Şahin, Nilüfer ilçesine bağlı Balat bölgesinde daha çok villa tarzı yapılaşmaların öne çıktığını belirtti.

Markalı konut % 1
EVA'nın araştırmasına göre, Bursa'nın konut stoku 1 milyon 153 bin 794 seviyesinde. Mevcut konut stoku içinde markalı konut sayısı 5 bin 847, proje aşamasında olan markalı konut sayısı ise 5 bin 462 adet. Markalı konut oranı toplam konutun yüzde 1'lik diliminde yer alıyor. 2015 sonu itibariyle satılan konut adedinin 50 bin 137 olduğunu ifade eden EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özdü Şahin, 2014 sonu verileriyle kıyaslandığında toplam satışların yüzde 18 artış gösterdiğine dikkat çekti. Bursa'nın gayrimenkul sektörü için ciddi bir potansiyel sunduğuna değinen Şahin, kentin İstanbul'a yakınlığı, Mudanya'nın önemli bir liman olması, Hızlı Tren Projesi ve İzmir Körfez Köprüsü'nün söz konusu potansiyeli güçlendiren faktörler olduğunun altını çizdi.

Vatan Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181