Bursa konut sektöründe Eylül beklentisi!İşte olasılıklar
Haziran ayında gerçekleşen genel seçimler ardından gelen Ramazan ayı ve okulların tatil olması sebebiyle durağan bir seyirde devam eden konut satışlarının Eylül ayında nasıl olacağı tam bir merak konusu. Peki Eylül ayı ve sonrasında konut satışlarında nasıl bir durum oluşacak? İşte Emlaksayfasi.com.tr uzmanları tarafından yapılan tahminler ve senaryolar...

- 2013 yılı Ağustos ayında Bursa'da gerçekleşen konut satışları 2.874 iken bu rakam 2013 Eylül döneminde 3.396'a,

- 2014 yılı Ağustos ayında Bursa'da gerçekleşen konut satışları 3.658 iken bu rakam 2014 Eylül döneminde 4.149'a yükselmişti. Son iki yıldaki bu sonuçlara bakacak olursak 2015 Eylül döneminde konut satışlarında olası bir yükselme kaçınılmaz olacaktır.

Konut satışlarında yaz durgunluğunu aşmak isteyen inşaat şirketleri, konut alıcısını harekete geçirmek için kampanya yarışına şimdiden girdi. Yılın ilk 5 ayında ülke genelinde 524 bin 423 konut satılırken, okulların kapanması ve Ramazan ayı nedeniyle ev satışları yavaşlamıştı.

Konut alıcısını ve yatırımcıları satış ofisine çekmek isteyen inşaat şirketleri indirim ve kolay ödeme seçenekleri ile pazarı hareketlendirmeye çalışıyor. Yüzde 15’e varan indirim yapan şirketler, faizleri sıfırlıyor, ödemleri teslim sonrasına öteliyor. Eylül’de 10 bini İstanbul’da olmak üzere toplam 20 binden fazla markalı konutun satışa çıkması beklenirken, yurtdışı fuarlarıyla da yabancıya satışın arttırılması hedefleniyor.


Utku ÇALIŞKAN/Emlaksayfasi.com.tr



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181