Çanakkale'de konut fiyatları artıyor!
Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanlarından Taşkın Duman, Göksel Sevgi ve Ömer İbrahimbaş, gerçekleştirdikleri araştırma ile çok sayıda tarihi sit alanı ve kültürel varlığa ev sahipliği yapan ve Türkiye'de turizm sektörünün önemli merkezleri arasında bulunan Çanakkale'nin gayrimenkul piyasasını mercek altına alıyor.

KENT MERKEZİNDE YAPILAŞMA HIZLANIYOR
2014 TÜİK verilerine göre nüfusu 511.790 olan Çanakkale'nin merkez nüfusu 155.657 olarak belirleniyor. Şehir ekonomisinde tarım önemli bir paya sahipken, son yıllarda tarıma dayalı sanayi kolları da payını artırıyor. 18 Mart Üniversitesi'ne de ev sahipliği yapan Çanakkale'de yapılaşma ve kentleşmede de ciddi bir hareketlenme gözleniyor. Bununla birlikte, son yıllarda öğrenci sayısında yaşanan artışa paralel olarak emlak fiyatlarında artış görülüyor. Diğer yandan, gündemde olan Çanakkale Boğaz Köprüsü, otoyol projesi ve hızlı tren projesiyle birlikte hareketlilik kazanan Çanakkale gayrimenkul piyasasında yaşanan artış, endekslerde kendini gösteriyor. Buna göre, 2015 Temmuz ayında fiyatların en çok yükseldiği şehirlerin başında Çanakkale geliyor.

ORTALAMA METREKARE DEĞERLERİ 1500-2000 TL
EVA Gayrimenkul'un gerçekleştirdiği araştırmaya göre Çanakkale merkezinde yeni inşa edilmiş, ortalama özelliklere sahip konut fiyatlarının 2014 yılı içerisinde birim m2 değeri 1.200-1.600 TL, 2015 yılında ise 1.500-2.000 TL aralığında olduğu görülüyor. Çanakkale Merkez ilçesine bağlı olan ve yaklaşık 7 km mesafedeki Kepez Belediyesinde, yeni konut inşaatlarının son dönemde oldukça arttığı ve özellikle 1+1 ve 2+1 tarzı konutlarda fiyat artışlarının belirgin şekilde yükseldiği de tespit ediliyor.

Türkiye Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181