Çanakkale Köprüsü Lapseki'de arazi fiyatlarını uçurdu!
Çanakkale'ye yapılması planlanan boğaz köprüsü, bölgede arazi fiyatlarını artırdı. Halk eğitim kursuna giden köylüler, sertifika alarak emlakçılık yapmaya başladıklarını söylüyorlar. 
5 BİN LİRADAN 50 BİN LİRAYA
Özellikle ilçe dışından gelen bir çok kişinin yatırım için arazi aldığını anlatan Dara, "Dışarıdan gelen yatırımcılar buraya büyük paralar harcadı. Lapseki'den çok yer satıldı. Halen de satılmaya devam ediyor. Daha önce 5 bin lira olan bir tarla örneğin 50 bin liraya satıldı. En az 10 kat arttı fiyatlar diyebilirim. Köprü işi arazi sahiplerine yaradı" dedi. Dara, daha çok İstanbul'dan yoğun bir ilgi olduğuna işaret ederek, "İnsanlar daha çok yatırım amaçlı yer bakıyor. Henüz imar yok. Ama köprü yapıldıktan sonra bir plan yapılırsa yapılaşma yaşanır" dedi.

KURSA GİTTİK, BELGEYİ ALDIK
Çanakkale Köprüsü'nün yapılacağı bölgeye yakın sahil köyü Suluca'nın muhtarı Faruk Ahmet Ergin, söz konusu hareketliliğin iki yıl önce başladığını belirtti. Ergin, "İlçemize yaklaşık iki yıl kadar önce köprü yapılacak söylentileri başladı. Ardından arsa, emlak talepleri arttı. Biz de resmileştirmek adına Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğün açtı ğı emlak danışmanlık kursuna kaülarak belge aldık" diye konuştu.


Emlak danışmanlığı kursu düzenleniyor Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Akman, bir süredir emlak danışmanlığı kursu düzenlediklerini söyledi. Kursu başarı ile tamamlayanlara "emlak danışmanlığı sertifikası" verdiklerini belirten Akman, "Bizden belge alan kursiyer sayısı 600'ü geçti. Kursiyerlerimizin genelde çoğu belgeleri alır almaz iş yerlerini açtılar. Emlak danışmanlığı kursuna olan bu yoğun ilgi Lapseki-Gelibolu arası yapılacak asma köprüden kaynaklanıyor" diye konuştu.

Dönümü 50 bin lira
İlçede emlakçılık yapan Mustafa Başer ise "Köprü, henüz kurulmadan Lapseki'ye bir hareket getirdi. Köprü yapılacağı açıklandıktan sonra bazı noktalarda arazi fiyatları 10 kata kadar artış gösterdi ve dönümü 50 bin liradan bahsediliyor" ifadelerini kullandı.

Yatırımcıya desteğe hazırız
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise ilçenin tümünde her alanda bir hareketlenme olduğunu söyledi. Yılmaz, şunları kaydetti: "Bugüne kadar bölgemize yatırım yapmak isteyen birçok vatandaşımız vardı. Bu her gün artıyor. Biz Lapseki Belediyesi olarak ilçemize yatırım yapmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Belediye olarak yatırımcılara her türlü desteği vereceğiz."

Akşam Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181