DAP Holding Başkanı'ndan değer kazanacak 3 bölge!
DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz, ev ve yatırım arayışında olanlar için çarpıcı açıklamalar yaptı. Yılmaz, İstanbul Anadolu Yakası'nda 3 bölgeyi işaret etti. Ziya Yılmaz'a göre Türkiye 1.5 yıl içinde Beykoz'u, 2-3 yıl sonra 1 ise Pendik'i konuşacak. Değerlenecek bölgelerden bir diğeri Üsküdar olacak.

BEYKOZ
Beykoz'un konum açısından avantajlarını sıralayan Yılmaz, "Bölge, 2. Köprü ile yakında açılacak 3. Köprü'nün arasında. Maslak'la da karşı karşıya. Hem Boğaz'a hem ormana dayanan Beykoz'da ciddi bir değişim olacak. En fazla 1.5 sene sonra Beykoz'u konuşuyor olacağız. Büyük inşaat firmalarının evlerini göreceğiz" diyerek şirket olarak bölgeye yatırım yaptıklarını söyledi.

PENDİK
Ziya Yılmaz'ın ev alıcısına tavsiye ettiği diğer bir bölge ise Pendik. Pendik'i Florya'nın 7-8 yıl önceki haline benzettiğini belirten Yılmaz, "Bölgede çok kısa zamanda metrekaresi 10 bin lira olan evler göreceğiz. 2 sene önce Pendik'te evlerin metrekare fiyattan en fazla 2 bin 500 liraydı. Bugün metrekaresi 4 bin-6 bin liraya bile ev görmek ' mümkün. 2-3 sene içinde de 10 bin liralık evler göreceğiz" dedi.

ÜSKÜDAR
DÂP'ın patronu Ziya Yılmaz'ın işaret ettiği bir başka Anadolu Yakası bölgesi de Üsküdar. Bölgede ulaşımın çok rahat olduğunun altını çizen Yılmaz, "Üsküdar'da 1. Boğaz Köprüsü ve Marmaray var. Yakın zamanda Avrasya Tüneli'de hizmete açılacak. Bölge Sabiha Gökçen Havalimanı'na da yakın. Tüm bu projeler Üsküdar'ın değerlenmesine sebep olacak" açıklamasını yaptı.

KONUTA DOPİNG OLACAK ÖNERİ

Ziya Yılmaz, hem turizm hem de konut sektörünü şaha kaldırabilecek nitelikte bir önerisi olduğunu söyledi. İşte o öneri; "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı ortak bir müdürlük oluşturup, kapsamlı bir tanıtım programı hazırlayabilir. Bu kapsamda 30-40 tane stratejik ülke belirlenerek, Türkiye'nin tanıtımı yapılır. Biz konut üreticileri de bu ülkelerde şube açarak, bölgemizi ve projelerimizi tanıtırız. Emin olun, bugün 40 milyon turist geliyorsa, 4-5 senede 60 milyona çıkar. Şu anda 5 milyar dolar olan yabancıya konut satışı rakamını da 5 senede 15 milyar seviyelerine çıkarırız. Bu sayede cari açığında yüzde 50'sini rahatlıkla kapatmış oluruz."

DUBAİ YABANCIYA KONUT SATARAK BÜYÜDÜ
"Hong Kong ve Dubai 5 yıl öncesine kadar yabancıya ne kadar konut sattığının hesabını yapıyordu. Bu şekilde büyüdüler" diyen Yılmaz, "ispanya 20-25 milyar dolar yabancıya konut sattı. İtalya ve Fransa ortalama 20 milyar euro yabancıya konut sattı. / Türkiye'nin ilerlemesi için biz de yapmalıyız. Satacak petrolümüz, doğalgazımız yok ama coğrafyamız var. O da gayrimenkul demek."

KREDİ FAİZLERİNİ BEKLEMEYİN, EVİNİZİ ALIN!
Konut kredisi faiz oranlarının Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde yüzde 1'in altında olması gerektiğini belirten Yımaz, "Ancak faizlerin yüksek olmasından ötürü konut üreticileri olarak alıcılar için kampanyalar yapıyoruz. Bunları değerlendirin. Bugün metrekaresini 5 bin liraya aldığınız evi seneye aynı fiyata alamazsınız. 0 yüzden faizlerin düşmesini beklemeyin" diye konuştu.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181