En çok kiracı Şişli'de, en çok ev sahibi Çatalca'da!
CK Enerji Boğaziçi Elektrik'in 6 ayda bir açıkladığı Gayrimenkulun Enerjisi Raporu'na göre İstanbul Avrupa Yakası'ndaki aboneliklerin yüzde 53,46'sı ev sahiplerinde. Rapora göre İstanbul'un eski semtlerinde kiracıların yoğunluğu dikkat çekiyor. Buna göre en çok kiracı abonenin olduğu ilçe yüzde 62 ile Şişli, yüzde 58 ile Beyoğlu ve yüzde 57 ile Beşiktaş. Ev sahibi abonelerin en fazla olduğu içe ise yüzde 71 ile Çatalca, yüzde 69 ile Arnavutköy ve yüzde 64 ile Sultangazioldu.

Avrupa yakasındakilerin %50'den fazlası ev sahibi
Raporu basın mensuplarına açıklayan CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, elektrik abonelerinin taşınma hareketlerinin İstanbul Avrupa Yakasındaki gayrimenkulun yönünü de gösterdiğini belirterek, "Gayrimenkul sektöründe yaşanan bu gelişmeler, İstanbul'un ve Türkiye'nin durmadığını, her geçen gün büyüdüğünü gözler önüne seriyor. Biz bu hareketin yanı sıra bu kez abonelerimizin mülkiyet bUdirimlerini baz alarak ilçelerimizdeki ev sahipliği oranlarını da ortaya koyduk. Veriler gösteriyor ki İstanbul Avrupa Yakası'ndaki abonelerin yaklaşık yüzde 53'ü ev sahibi. Bizim tahminimiz bu rakamın bir miktar daha aşağıda olduğu yönünde. Çünkü bazı abonelerimiz ne yazık ki evlerini kiraya verirken aboneliklerini kendi üzerinde tutuyor" dedi. Bu durumun, usulsüz elektrik kullanımına ve Ueride bir takım mağduriyetlere neden olduğunu söyleyen Bakal şöyle devam etti:

"190 bin ile 200 bin kişiye abonelikleri üzerine almaları için ihtarname gönderdik. İhbarname geldikten sonra geçen 15 gün içinde abonelik üzerine alınmadığı taktirde elektrikler kesiliyor. Açtırmak için bu seferde abonelik ücretinin 5 katı bedel ödemeleri gerekiyor."

Bakal, kurumun her ay tahsil abonelerinden tahsil ettiği oranların ise 800 ila 850 milyon TL arasında olduğunu kaydetti. Rapora göre 2018 yılının ilk altı ayında kentsel dönüşüm nedeniyle 11 bin 217 abone tahliye talebinde bulundu. Kentsel dönüşümde Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Küçükçekmece öne çıktı.

Rapora bu yılın ilk altı ayında yeni abone sayısı 1.39 oranında artarken, yabancı abone sayısında yüzde 16 artış oldu.

800 BİN ABONEYE FATURA GİTMİYOR
Rapora göre 100 ila 120 bin abonenin düzenli olarak ödeme yapmadığı belirtildi. Ödeme yapmadığı için elektiriği kesilen abone sayısı 80 ila 90 bin arasında. Yine raporda her ay 3.7 milyon aboneye fatura çıktığı kaydedilirken, tüketim bedeli 50 kilovatın, yani 20 TL'nin altında kalan 800 bin aboneye ise fatura gönderilmediği açıklandı.

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181