Esenler'de konut fiyatları 3'e katlandı!
Esenler Belediyesinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile "Çocuklarınıza tabut değil, güvenli konut bırakın" sloganıyla yürüttüğü kentsel yenileme çalışmaları olanca hızıyla devam ediyor. Devlet eliyle yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında şimdiye kadar toplam 107 bin m2yi kapsayan 3 ayrı projede 3 bine yakın güvenli ve konforlu konutlarda vatandaşlar oturmaya başladı. Kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri sayesinde dairelerin fiyatları bir çok yerde ikiye hatta üçe katladı.

Esenler'de 30 yıllık evinin yıkılarak yerine yeni bina yapıldığını bildiren 65 yaşındaki Ali Çelik "Binamız eski olduğu için içinde oturmaya korkuyorduk. Bir ara satmak istedim. O zaman 180 bin lira vermişlerdi. Kentsel dönüşüm olacağını öğrendim ve bekledim. Şu an binamız yenilendi ve dairemin fiyatı bir anda 550 bin liraya yükseldi. Devletimize ve sebep olanlara dua ediyoruz" dedi. Türkiye'ye örnek olacak şekilde bir proje hazırladıklarını belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, yeni dönüşüm alanının 1.300 bağımsız bölümden meydana geleceğine dikkat çekerek; "Bölge ile ilgili kentsel tasarım çalışmalarımızı tamamladık. Yakında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunacağız. Türkiye'ye örnek olacak çok güzel ve nitelikli bir proje hazırladık" dedi.

Cüneyt BİTİKÇİOĞLU/Türkiye Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181