Esenyurt ucuz konutun merkezi oldu!
İstanbul’un merkezi bölgelerinde konut fiyatları 500 bin lirayı aşınca hesaplı konut arayanlar Esenyurt’a yöneldi. 2017’de 39 bin 676 konut satıldı.. 

İstanbul’da konuta yatırım yapanların rağbet ettiği bölgelerin başında gelen Esenyurt’ta her keseye göre konut bulmak mümkün. Konut satış trafiğinde yıllardır birinciliği kimseye kaptırmayan İstanbul’un Esenyurt ilçesinde rekabet kızışıyor.

100 BİN LİRAYA EV VAR  
Tapu işlemlerinin en çok gerçekleştiği ilçedeki yeni projelerde yer alan dairelerin metrekaresi bin 700 liradan başlıyor. Kira değerlerinin ulaşım yatırımlarına bağlı olarak günden güne yükselmesi yatırımcıların yüksek prim elde etmesinin kapısını açıyor. İlçede 1+1’de 94 bin, 2+1’de ise 179 bin liradan başlayan fiyatlarla daire bulmak mümkün. Oysa İstanbul’un merkezi bölgeleri incelendiğinde, konut metrekarelerinin 6 bin ile 15 bin lira aralığında olduğu görülüyor.

KİRALAR 600 TL’DEN BAŞLIYOR 
Esenyurt'ta kiralıklar incelendiğinde, 2+1 dairelerde kiraların 600 liradan başladığı görülüyor. 100 metrekarenin üzerindeki daire tiplerinde ise 750 liradan başlıyor. Bu durum hem satışın, hem de kiralamanın daha hızlı olmasını sağlıyor. 

İSTANBUL’UN ZİRVESİNE OTURDU 
Göstergeler böyle olunca Esenyurt, 2017'de en çok konut satışının gerçekleştiği ilçe oldu. Esenyurt 2017'yi aralık ayında 3 bin 238 konut satışıyla kapattı. Sene boyunca birinciliği elinden bırakmayan ilçe Esenyurt'ta 1 Ocak - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında toplam 39 bin 676 konut el değiştirdi.  Esenyurt ayrıca yüzde 6'lık oranla İstanbul'daki en yüksek paya sahip ilçe oldu.  Beylikdüzü'nde ise 2017 yılı boyunca toplam 11 bin 467 konut satıldı. Beylikdüzü, en çok konutun satıldığı ikinci  ilçe oldu. Böylece Esenyurt'ta, Markaların tercihi olan Beylikdüzü'nün 3 katı konut satışı gerçekleşmiş oldu.   

İstanbul şampiyon 
Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 azalarak 66 bin 661 oldu. İlk satışlarda İstanbul 11 bin 512 konut satışı ve yüzde 17,3 ile en yüksek paya sahip il oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında yine İstanbul, 2017 yılında ilk sırayı 8 bin 182 konut ile aldı. İstanbul'da 137 bin 67 konut erkekler tarafından, 64 bin 147 konut ise kadınlar tarafından alındı. Kadınlar ve erkekler tarafından ortak alınan konut sayısı 7 bin 162 oldu. 

Metrobüs dopingi  
Emlak ve gayrimenkul portalı Zingat.com’un araştırmasına göre, İstanbul’da en çok satılık daire metrobüse komşu olan Beylikdüzü, Esenyurt, Pendik, Ümraniye ve Çekmeköy’de aranıyor. Esenyurt'ta satılık konutlar son bir yılda yüzde 9, 2017 yılının tamamında ise yüzde 4 arttı. İlçede, 100 metrekare daire fiyatı 170 bin 187 bin TL aralığında olurken, amortisman süresi 15 yıl.   

İlçede önde gelen projeler
FİRMA PROJE  

Özyurtlar: Meydan Ardıçlı 
Babacan Yapı: CrownDeLuxe Bahçeşehir 
Emlak Konut GYO- Göl Panorama 
Emlak Konut GYO: Bahçekent 1 
Emlak Konut GYO: Bahçekent Flora 
Emlak Konut GYO: Avrupark 
Dumankaya İnşaat: Modern Vadi projeleri 
Garanti Koza: Ak Koza - Koza Park 
Sur Yapı: SEMT 
Gül Yapı&Çebi: Gül Park Yaşam 
İnanlar İnşaat: Terrace Mix 

Yunus Çağlar / Güneş 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181