'Eski Kartal algısı kentsel dönüşüm ile değişiyor!'
Son birkaç yıldır en çok değerlenen ilçelerin başında gelen Kartal'ı inşaat firmaları yakın markaja aldı. Kuzey Marmara Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi gibi kamu yatırımlarıyla da ulaşım avantajı kazanan ilçede, yaklaşık 70 firma 10 bine yakın markalı konut üretiyor. Kartal'da Manzara Adalar projesini inşa eden İş GYO'nun Genel Müdürü Turgay Tanes, inşa edilen projelerin bölgenin gelişimi açısından iyi olduğunu ancak sıkı rekabet yaşandığını belirtti. Tanes, "Bu rekabete rağmen yoğun talep de var. Son 6 ayda satışlarımız yüzde 50'yi aştı. Ve bu artış iki seçim olmasına rağmen yaşandı. Kartal'daki rekabete rağmen iyi bir seviyeye geldik" dedi.

Kartal'ın çarpık yapılaşmaya sahip imajının yeni projelerle değişmeye başladığını anlatan Tanes, "Kartal algısı artık tamamen değişti. Ayrıca Bağdat Caddesi, Acıbadem ve Koşuyolu'nda yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları ve Ataşehir'de artan yoğunluk o bölgedeki insanları Kartal'a çekiyor" diye konuştu. Manzara Adalar'da yakaladıkları satış başarısında tüketiciye sundukları farklı ödeme planlarının da etkili olduğunu ifade eden Tanes, şunları söyledi: "Bizim projemizde de kendi sunduğumuz ödeme planına ilgi daha çok oldu. İş GYO'nun finansal yapısı da güçlü. Şu anda yıllık 50 milyon dolar kira gelirimiz var. Mevcut projelerimiz bittiğinde yani 2018'e kadar kira gelirimiz 100120 milyon doları bulacak. Finansal yapımızın güçlü olması farklı ödeme modelleri sunmamızda etkili oldu."

Metrekare fiyatları 5 bin liraya yükseldi
2018 yılında teslim edilmesi planlanan projede metrekare fiyatları 4 bin 500-5 bin lira aralığından 5 bin-6 bin lira aralığına çıktı. Üçü konut, ikisi ofis olmak üzere toplam 5 blok ve butik bir alışveriş merkezinden oluşan projede stüdyodan 5+1'e kadar değişen 975 konut ile ofis ve ticari nitelikli alanlar yer alıyor. Projenin 2+1 tipindeki örnek dairesi de satış ofisinde sergileniyor.

Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181