Fikirtepe'de 23 konut projesi satışta, 7 yeni proje ise yolda!
2011 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen ve o tarihten bu yana Türkiye'de kentsel dönüşümün simgesi haline gelen İstanbul'daki Fikirtepe'de yol neredeyse yarılandı. Kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğinde 134 hektarlık bir alanı kapsayan 57 adada 35 bin konut, 2 bin 500 ticari alan yapılıp 18 milyar dolarlık proje üretilmesi hedeflenen bölgede, bugün 23 projede satış devam ediyor. Bu projelerden 8'inde yaşam başladı. 7 konut projesi ise start almak için gün sayıyor.

PRİM YAPACAK 
Binlerce yeni konutun satışa sunulduğu Fikirtepe'de konut metrekare fiyatları 15 bin liraya kadar çıkıyor. Dijital gayrimenkul değerleme platformu endeksa.com'un verilerine göre; semtte ortalama konut satış metrekare fiyatı 6 bin 850 lira, ortalama konut fiyatı 688 bin lira, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 27 yıl. Uzmanlar, bölgede hızla ortaya çıkan konut stoğu nedeniyle bölgedeki fiyatların bugün olması gereken seviyede olmadığını vurguluyor. Tahminler, metrekare fiyatlarının birkaç yıl içinde 30 bin liranın üzerine çıkacağı yönünde. Bu durum, bölgenin önümüzdeki dönemde yüksek prim potansiyeline sahip olduğu şeklinde değerlendiriliyor.

BAKANLIK EL ATTI 
Fikirtepe'de dönüşüm çalışmaları zaman zaman zora girse de ardı ardına yapılan yasal düzenlemelerle bölgedeki hak sahiplerinin mağduriyet yaşamasının önüne geçilmeye çalışıldı. Geçen yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe'de akamete uğrayan projelere el attı. Böylece Anka Yapı ve Vartaş'ın yarım kalan projelerine, İller Bankası ve Kiptaş ortaklığıyla devam kararı alındı.

YENİ SİTELER YOLDA
Fikirtepe'de birçok şirketin yeni proje hazırlıkları da tüm hzııyla devam ediyor. Teknik Yapı, Zirverbey parseli adını verdiği alanda bölgedeki üçüncü projesine bu yılın ilk çeyreğinde başlayacak. Babacan Holding de bu yıl inşaatına başlayacağı 2 adada toplam 2 bin 500 konut yapacak. CC Group, 18 dönümlük bir alanda 500 konut, Güral İnşaat ise 561 konut, 23 ofis, 35 home ofis ve mağazalar inşa edecek. Haldız İnşaat'ın bölgedeki ikinci projesi, Diagonal İstanbul adıyla lanse edilecek. 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından TMSF'ye devredilen Dumankaya'nın Fikirtepe'deki 2 adayı kapsayan projesi ise fon tarafından hayata geçirilecek.

Yavuz Karaman / Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181