Garipçe-Poyrazköy hattında 80 liralık arsa bugün 700 lira!
İstanbul Boğazı’na yapılan 3’üncü köprü Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu, çevresindeki ilçelerde arsa ve markalı konutlarda değer artışı yarattı. Güzergahın açıklanmasından itibaren fiyatlar artmaya başlarken, köprünün ve otoyolun faaliyete geçmesiyle birlikte değer artışı 3-4 katı buldu. Eyüp, Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe bu projeler sayesinde prim yapan bölgeler olarak ön plana çıktı. 
 
Garipçe-Poyrazköy arasındaki köprü, bu iki bölgede 2010’da metrekaresi 80 lira olan arsa fiyatını 700 liraya kadar uçurdu. En çok değer artışı Arnavutköy Karaburun, Beykoz Riva, Sarıyer Uskumruköy ve Çekmeköy Nişantepe’de yaşandı. Buna göre Karaburun’da metrekaresi 250 liradan satılan arsa, bugün 1.000 liraya alıcı buluyor. Riva’da arsaların metrekare fiyatı 5 yıl içinde 160 liradan 1.000 liraya kadar çıktı. Uskumruköy’de 500 lira olan metrekare fiyatı 1.600 liraya, Nişantepe’de ise 450 liradan 1.100 liraya yükseldi. 

Güzergah yetti
Gayrimenkul değerleme uzmanları, yeni köprü ve otoyol projesinin çevresinde yarattığı hareketi değerlendirdi. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 3’üncü köprü güzergahının açıklanmasından sonra projenin gayrimenkul sektöründe önemli hareketlenmeler yarattığını belirterek, projenin etkileri hakkında şunları söyledi: “Üçüncü köprü dışında bu bölgede yapılan diğer mega projeler de değer artışına katkıda bulundu. 3’üncü köprü güzergahında yaşanan bu gelişmeler sayesinde yeni yaşam ve iş merkezleri oluşacak. Başakşehir-Kayabaşı bölgesi büyük projelerin kesişim noktası olarak avantaj kazanacak.
 
TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya da köprü güzergahının açıklanması ile birlikte Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-Kayabaşı aksı ile Zekeriyaköy’de, Anadolu yakasında özellikle Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe bölgelerinde konut piyasasında hareketlilik yaşandığını söyledi. Maya, özellikle Eyüp, Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Çekmeköy’de arsa ve tarla fiyatlarının değerlendiğini anlattı.

6 bin markalı konut geliyor
Makbule Yönel Maya, otoyol çevresindeki ilçelerde markalı konut sektörünün geliştiğini anlattı. Sancaktepe’de 2018 yılına kadar 4 bin konutun inşa edileceğini söyleyen Maya, Çekmeköy’de yaklaşık 930 yeni markalı konutun yapılacağını belirtti. Maya, “Sultanbeyli’de de yaklaşık 650 konutluk yeni stokta 2017 başına kadar hayatın başlaması planlanıyor. Sarıyer’de 300 yeni konut stokuyla Zekeriyaköy ve Uskumruköy bölgeleri dikkati çekiyor” dedi.

Meltem KARA/Gazetevatan


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181