Gaziosmanpaşa markalı konut projelerinin adresi oldu!
1960'lı yıllardan itibaren sanayinin Rami ve Eyüp'e kaymasıyla yerleşim alanı haline dönüşen İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesi, yatırımcıların göz bebeği haline geldi. Türkiye ve Avrupa'nın en büyük kentsel dönüşüm alanına sahip olan ilçede 20’nin üzerinde markalı konut projesi lansman için gün sayıyor. Kentsel dönüşümde pilot bölge ilan edilen Gaziosmanpaşa markalı konut projelerinin adresi oldu.TOKİ tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamında Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleleri'nde inşa edilen 796 konut ve 13 dükkânın ihalesi geçen ay yapıldı.Gaziosmanpaşa Belediyesi, depreme dayanıksız binaların yıkım işlemini hemen yapıyor. 

METRO HATTI GELİYOR 
Yıkımı başlatılan binaların yerine yenileri ise 24 ay içerisinde yükselecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gaziosmanpaşa’ya da bugüne kadar 1 milyar 700 milyon lira yatırım yaptı. İlçede 45 bin metrekarelik dev meydanın temeli atılırken 15 bin metrekarelik park yapılıyor. Vezneciler’den 3. Havalimanı’na uzanacak ve Gaziosmanpaşa’dan da geçecek yeni bir metro hattının da projesi de yapım aşamasında. 

BÜYÜK DÖNÜŞÜM 
İlçe genelindeki 16 mahallenin 13'ü dönüşüm planında olup toplamda yüzde 38'i riskli alan ilan edildi. 30 bine yakın konutun yıkılması için plan yapılan ilçede şu ana kadar 2 bin 500 konut yıkılabildi. İlk etapta 5 bin yeni konutun inşa edileceği ilçeye gayrimenkul yatırımcıları da ilgi gösteriyor. KİPTAŞ’ın satışlarını sürdürdüğü Venezia Mega projesi ilçedeki gayrimenkul piyasasının yukarı çıkmasında etkili olurken sırada yeni projeler var. 

GOP’un yenileri ilgi görüyor
Gaziosmanpaşa'da yaklaşık 72 bin metrekarelik alanda 600 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirilen Plevne projesi ön talep toplama döneminde büyük ilgi gördü. Etap etap inşa edilecek yeşil bina sertifikalı projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1'den oluşan 4 tip daire seçeneği yer alıyor. Projede daireler 67 metrekareden başlayıp 204 metrekareye kadar çıkıyor. 60 dönümlük şehir parkının yanı başında kurulan Essenora’da anahtar teslim süreci başladı. 21 dönümlük arsa üzerinde 758 daireden meydana gelen Essenora'da bahçeli teras villaları büyük ilgi gördü. 

Neden buradan konut satın alınır? 
TEM Otoyoluna giriş çıkışı kolay olan bölgede, 2018’de Kabataş, Beşiktaş, Mecidiyeköy, Mahmutbey ve Havalimanı bağlantılı metro istasyonu hizmete girecek. Diğer ulaşım alternatifleri de bir bir devreye girecek. 
-İlçe genelinde konumlanan nitelikli konut projelerinde avantajlı lansman dönemi devam ediyor. 
-Konut endeksinde hatırı sayılır oranda yeri olan ilçede hem satılık hem de kiralık konut değerleri Türkiye ortalamasının üzerinde seyrediyor.

Mehmet Canıtatlı / Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181