Konut sektörünün Türkiye'deki umudu olan İzmir, Otoyolu Projesi'nin sona yaklaşmasıyla cazibesinin arttırdı. Artan satış grafikleri yatırımları değerlenenlerin de yüzünü güldürdü. Yatırımcılara tavsiye edilen hem yazlık hem kışlık olarak kullanılan, otopark sorunu olmayan yeni konutları Harmandalı ve Ulukent gibi yeni değerlenecek bölgelerden de bakmaları oluyor. Son 5 yılda İzmir'deki konut satışlarının yüzde 30 arttığını belirten gayrimenkul danışmanları yatırımcı ilgisinin Bayraklı'daki ofis projelerine yoğunlaştığını, Bornova Yeşilova hattında üniversite ve hastane yakınındaki projelerdeki 1+1 ve 2+1 dairelerin de yatırım amaçlı alındığını söyledi.

ULAŞIM KOLAYLIĞI
Öte yandan Harmandalı ve Ulukent bölgelerinin yeni inşaat alanlarının dikkat çekici şekilde arttığı bir bölge olduğunu belirten uzmanlar, "Üniversitelerin bulunması, en büyük devlet hastanelerinden birinin yapılıyor olması, metro durakları ile ulaşım kolaylığı ve fiyatların nispeten makul oluşu talebin bu bölgeye kaymasında en büyük etken. Harmandalı hattı Katip Çelebi Üniversitesi ve Bakırçay Üniversitesi, yapımı süren hastane nedeniyle yoğunlukla 1+1 ve 2+1 dairelerde çok talep alıyor. Ayrıca Çeşme hattında yazlık ev talebi devam ediyor. Yeni residence projeleri ile özellikle Boyalık ve Ayasaranda bölgesinde 1+1 ve 2+1 otel konseptinde yazlıklar da ilgi görüyor" diyor. Öte yandan Güzelbahçe, Urla ve Seferihisar bölgesi de, cazibesini artırarak sürdürüyor.

AKILLI TERCİH
İstanbul - İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze - Orhangazi İzmir Otoyolu Projesi'nin İstanbul'dan İzmir'e bir talep oluşturmaya başladığını, bunun da önümüzdeki yıllarda Çeşme'de gayrimenkul fiyatlarında artışa neden olabileceğini belirtti. Yatırımcılar için hem yazlık hem kışlık olarak kullanabilecek, otopark sorunu olmayan site konseptinde konutların en akıllıca tercihler olacağını kaydeden uzmanlar, yatırım için değerini bulmuş, arazi değerleri çok yüksek bölgelerde yatırım yapılması ileri yıllarda bu gayrimenkulden tatmin edici bir prim artışının sağlanamayacağını belirtti.

Yeni Asır Gazetesi