İstanbul'da en pahalı markalı konut projeleri hangi semtlerde!
2016'ya kıyasla İstanbul'da markalı konut projelerinin sayısı yüzde 14 arttı. Markalı konut sayısındaki artış ise yüzde 12 oldu. İstanbul'un 34 bölgesinde toplam bin 417 konut projesi bulunuyorken; kent genelinde 560 bin proje var.

BAĞDAT CADDESİ ÖNDE
Markalı konutta en pahalı evler, Anadolu Yakası'nda Bağdat Caddesi'nde, Avrupa Yakası'nda ise Fulya-Bomonti-ŞişliBüyükdere bölgesinde. Anadolu Yakası'nda en düşük fiyatlı evler Şile'de, Avrupa Yakası'nda ise Esenyurt'ta bulunuyor. Bağdat Caddesi'nde evlerin ortalama metrekare fiyatları 17 bin 500 lira iken; FulyaBomonti-Şişli-Büyükdere bölgesinde 20 bin lira.

SON 2 YILDA HANGİ BÖLGELER DEĞERLENDİ?
Markalı konutlardaki değer artışının bölgelere göre analizi şöyle: 2013'te en çok Kemerburgaz, E5-MerterHavaalanı bölgesi ve KağıthaneSeyrantepe'de, 2014'te Kemerburgaz, Şile ve FulyaBomonti-Şişli-Büyükdere'de, 2015'teAlemdağ, BeylikdüzüGürpınar ve Kemerburgaz'da, 2016'da ise Ispartakule Bahçeşehir, E-5 Merter Havalimanı, Zeytinburnu Sahili ve Çekmeköy'de artış yaşandı.

Veriler, EVA Gayrimenkul Değerleme'nin "2016 İstanbul Markalı Konut Araştırması"na ait. 

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181