İstanbul'da konut yatırımı için doğru zaman!
Türkiye genelinde konut fiyatları yüzde 11.5 oranında arttı. Bursa'da yüzde 25, İzmir'de yüzde 18, Adana'da yüzde 11.7, Antalya'da yüzde 11, Ankara'da yüzde 9 oranında gerçekleşen konut fiyat artışı, İstanbul'da ise yüzde 8.1'de kaldı. RE/MAX Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Gökhan Karahan, "Bursa ve İzmir gibi büyükşehirlerdeki yüksek oranlara karşın İstanbul'daki fiyat artışının Türkiye ortalamasının altında kalması, konut yatırımı için doğru bir dönemde bulunduğumuza işaret ediyor" dedi. Bursa'daki yoğun kentsel dönüşümün fiyatları ve kiraları artırdığına dikkat çeken Karahan, İzmir'de ise son dönemde İstanbul'dan beyaz yakalı göçü alması nedeniyle Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir yükseliş görüldüğünü anlattı. Yıllardır konut fiyat artışında ilk sırayı koruyan İstanbul'daki sınırlı yükselişin ise piyasa faktörlerinden kaynaklandığını öne süren Karahan, "Ayrıca kentsel dönüşüm sonucunda yenilenen konutların yüksek seviyelerden daha makul fiyat seviyelerine oturması etkili oldu" şeklinde konuştu.

STOK ETKİSİ 
İstanbul'da fiyatlarda düşüş görülen tek ilçenin Beylikdüzü olduğunu kaydeden Karahan, "Artışın sınırlı kaldığı ilçelerde, sona eren dönüşümün ve yapımı tamamlanan markalı projelerin konut stoğunu artırmasının etkili olduğunu düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.



Yavuz Karaman / Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181