İstanbul'da konutların amortisman süresi 1 yıl uzadı!
İstanbul'da konut yatırımlarının geriş dönüş süresi 24.7 yıldan 25.8 yıla çıktı. TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin Eylül 2017-Mart 2018 döneminde markalı konutları değerlendirdiği raporda, konutların amortisman süresinin Mart-Eylül 2017 dönemine göre 1 yıl uzadığı tespit edildi. Bir önceki yıl en hızlı geri dönüşün izlendiği Esenyurt, bu yıl da lider. Ancak Esenyurt'ta da geri dönüş süresi 1 yıl uzayarak, 19.3 yıldan 20.3 yıla çıktı. Aynı tablo diğer ilçelerde de görülüyor.

FİYATLAR % 4.5 ARTTI
İstanbul'un 22 bölgesinin değerlendirildiği raporda tüm bölgelerde yatırım süresinin 1 yıl uzadığı görüldü. Markalı konut fiyatlarının 1 yılda yüzde 4.5 arttığı İstanbul'un en çok değerlenen bölgesi, Sancaktepe-SultanbeyliSamandra aksı. Burada fiyatlar 1 yılda yüzde 9.8 arttı. Kentsel dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe, ise 6 ayda konut fiyatlarının en fazla azaldığı yer. Burada fiyatlar 6 ayda yüzde 3.8 oranında geriledi.

'DEĞER ARTIŞI GEÇEN 10 YIL GİBİ OLMAYACAK'
TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, konutta değer artışının geçtiğimiz 10 yıl gibi olmayacağını belirtti. Maya, şöyle konuştu: "Bundan 10 yıl önce bugüne göre daha yüksek konut kredisi faiz oranıyla konut alıyorduk. Ancak 10 yıl önce biliyorduk ki değer artışı, kredi için ödenen faiz yüküne göre daha yüksek. Bugün değer artışının geçtiğimiz 10 yıl gibi olmayacağı neredeyse herkesin buluştuğu ortak kanı."

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181